Μπορεί μία εφαρμογή να αντικαταστήσει τα αντισυλληπτικά;

Designed by Freepik

Σύμφωνα με τους επιστήμονες που μελέτησαν και δημιούργησαν τη συγκεκριμένη εφαρμογή, κάθε γυναίκα μπορεί να έχει τον πλήρη έλεγχο του κύκλου της με τη βοήθεια του κινητού της και ενός θερμόμετρου!

Η εφαρμογή “Natural Cycles, Birth Control & Ovulation Calc” είναι η μοναδική που έχει αναγνωριστή ως3 μέθοδος αντισύλληψης και προς το παρών είναι διαθέσιμη στο App store. Η ίδια υπόσχεται να δώσει επαρκή πληροφορία στις γυναίκες για το πότε μπορούν να έχουν σεξουαλικές επαφές, χωρίς προφύλαξη (πράσινες ημέρες) αλλά και πότε πρέπει να παίρνουν προφυλάξεις εάν δεν επιθυμούν μια εγκυμοσύνη (κόκκινες ημέρες). Σκοπός της εφαρμογής αλλά και της έρευνας που έγινε πίσω από αυτήν είναι ο έλεγχος των γεννήσεων.

Πως λειτουργεί;

Η γυναίκα καλείται να μετρά τη θερμοκρασία του σώματός της, δια στόματως, καθημερινά. Στη συνέχεια η ίδια καταχωρεί τη θερμοκρασία στην εφαρμογή. Η εφαρμογή, χάρη στον καλά μελετημένο σχεδιασμό της μπορεί να υπολογίσει εάν η γυναίκα βρίσκεται σε γόνιμη ημέρα ή όχι και έτσι να βοηθήσει στην σύλληψη ή την αντισύλληψη (αφού η γυναίκα θα ξέρει ακριβώς πότε είναι οι γόνιμες ημέρες του κύκλους της).

Η έξυπνη εφαρμοφή Natural Cycles δημιουργήθηκε έπειτα από μελέτη 317 γυναικών ηλικίας 18-39 ετών, για συνολικά 1501 εμμηνορρησιακούς κύκλους. Τα αποτελέσματα έδειξαν πως η μέθοδος είναι αποτελεσματική στον προσδιορισμό της ωορρηξίας αλλά και των γόνιμων ημερών, και επομένως μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως φυσική μέθοδος αντισύλληψης.

Στο πιο κάτω βίντεο μπορείτε να δείτε ακριβώς πως λειτουργεί!


Πηγή: ​Natural Cycles