Μια «δημιουργική διάβαση» πεζών στο Ρότερνταμ

Ο παράδεισος του αυτοκινήτου ήταν, στο παρελθόν, το Ρότερνταμ. Για τα δεδομένα της Ολλανδίας, βέβαια, καμία σχέση με τα δικά μας ή άλλων μεγαλουπόλεων. Τώρα, η πόλη διανύει, με ταχύτητα, μια περίοδο μετάβασης προς ένα πιο βιώσιμο μέλλον: μετατρέπει τα τοπία των δρόμων της και τους δίνει καινούργιο νόημα!

Έτσι, σε συνεργασία με το τοπικό πολεοδομικό γραφείο Street Makers, το δημιουργικό στούντιο Opperclaes εμπνεύστηκε μια καλλιτεχνική διάβαση πεζών και την «εγκατέστησε» σε ένα από τα σταυροδρόμια της πόλης.

Είναι ένα πλούσιο σε χρώματα έργο. Συνδέει τα διάφορα σημεία στο σταυροδρόμι, χρησιμοποιώντας στοιχεία που φυσιολογικά χρησιμοποιούν οι υπεύθυνοι του Δήμου για θέματα σήμανσης. «Η πολεοδόμηση δεν είναι μόνον δουλειά για σχεδιαστές και αρχιτέκτονες» τονίζει ο Jorn Wemmenhove του γραφείου Street Makers. «Έχουμε ανάγκη από διαφορετικούς δημιουργικούς κλάδους (σσ σπουδών και δραστηριοτήτων) για να επιταχύνουμε τη μετάβαση προς μια πιο βιώσιμη, υγιή, επιτυχή και ανοιχτή σε όλους πόλη» συμπληρώνει.