Έπαυλη με θέα ελαιώνες κατατάσει την Πελλοπόνησο στη λίστα της σύγχρονης αρχιτεκτονικής!

Η άγρια ομορφιά, της μεγαλύτερης χερσονήσου της Ελλάδας, έγινε το ιδανικό περιβάλλον για να  οικοδομηθεί μια οικία σύχρονης αρχιτεκτονικής. Συγκεκριμένα, στην περιοχή της Φοινικούντας στην Πελλοπόνησο, το αρχιτεκτονικό γραφείο LASSA, το οποίο εδρεύει σε Λονδίνο και Βρυξέλλες, δημιούργησαν την έπαυλη, Villa Ypsilon!

Η Villa Ypsilon, όνομα που οφείλει στο σχήμα της, ένα μεγάλο Υ έκτασης 150τμ, σχεδιάστηκε με τέτοιο τρόπο ώστε να ανταποκρίνεται στις επιθυμίες του πελάτη, ο οποίος ήθελε το σπίτι να έχει την πλεονεκτική θέση του ανοιχτού ορίζοντα, προκειμένου να έχει θέα στη γύρω γεωργική γη, τα γειτονικά βουνά και την ακτή.

Ο τριγωνικός σκελετός από σκυρόδεμα δημιουργεί μια θολωτή σκεπή ενώ ταυτόχρονα πλαισιώνει τρεις αυλές που βρίσκονται στο επίπεδο του εδάφους και οι οποίες απολαμβάνουν το φως του ήλιου σε διαφορετικές ώρες της ημέρας.

Οι προσόψεις έχουν εσωτερική κλίση, ούτως ώστε να προσφέρουν άπλετη σκιά στις περιφερειακές βεράντες, η οποία παρέχεται από το τσιμεντένιο χείλος που ορίζει την καταπράσινη οροφή. Η μία βεράντα διαθέτει πισίνα και χώρο για ηλιοθεραπεία και ξεκούραση, η δεύτερη μια χαλικωτή αυλή και η τρίτη ένα υπαίθριο καθιστικό «βυθισμένο» στο έδαφος με χτιστούς πάγκους. Η έπαυλη διαθέτει τρία υπνοδωμάτια, δύο μπάνια και ένα σαλόνι ανοιχτού σχεδιασμού.

Πηγή: Dezeen