Νέο σύστημα φωτισμού προσφέρει ασφάλεια σε ποδηλάτες

Η ποδηλασία κατά τη διάρκεια της νύχτας είναι μια όμορφη εμπειρία που ωστόσο μπορεί να αποβεί μοιραία για τον ποδηλάτη! Πολλές εταιρείες προσπάθησαν, στο παρελθόν, να δημιουργήσουν προϊόντα ώστε να προσφέρουν ασφάλεια στους λάτρεις του ποδήλατου. Η γαλλική Michelin που κατασκευάζει ελαστικά, είναι μία από τις εταιρείες που κατάφερε να δημιουργήσει ένα ειδικό σύστημα φωτισμού για ποδήλατα που θα μπορούσε να αποτελέσει ζωτικό εργαλείο για κάθε δίτροχο. Το νέο gadget φέρει το όνομα Bikesphere και χάρη σε αυτό ο ποδηλάτης μένει πάντοτε ασφαλής!

Το Bikesphere αναλύει συνεχώς την περιοχή γύρω από τον ποδηλάτη και τον προειδοποιεί εάν αλλάξει η ένταση της κυκλοφορίας. Ο αισθητήρας προσέγγισης εντοπίζει το πλησιέστερο όχημα και αν το αυτοκίνητο πλησιάσει πολύ κοντά, το σύστημα θα ενεργοποιήσει αυτόματα δύο ταχύτατα περιστρεφόμενα λέιζερ, για να προστατεύσει το ποδήλατο με έναν κόκκινο κύκλο. Αυτός ειδοποιεί τον ποδηλάτη για το όχημα που πλησιάζει, αυξάνοντας έτσι την προσοχή και την ορατότητά του.

Κατά τη διάρκεια της ημέρας, το Bikesphere λειτουργεί σαν κανονικός προβολέας. Η Michelin ανέπτυξε αυτή την έξυπνη συσκευή στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας #TrendyDrivers, που επιδιώκει να μειώσει τα ατυχήματα στο δρόμο. Η εταιρεία σχεδιάζει, επίσης, να κάνει το σύστημα ανοιχτό, έτσι ώστε κάθε χρήστης να μπορεί να δημιουργήσει τη δική του έκδοση του Bikesphere και να παρέχει συμβουλές για άλλους, για το πώς να βελτιωθεί ο αρχικός σχεδιασμός ώστε να ταιριάζει καλύτερα στις συνήθειες και τις ανάγκες του ποδηλάτου.

Δείτε ακριβώς πως λειτουργεί στο πιο κάτω βίντεο

Πηγή: Bored Panda