Θα πουλήστε πιο εύκολα το σπίτι σας εάν το βάψετε με συγκεκριμένο χρώμα!

Designed by Freepik

Η πώληση ενός σπιτιού δεν είναι εύκολη υπόθεση, ειδικά στην εποχή της οικονομικής κρίσης. Το ίδιο ισχύει και για την αγορά μιας κατοικίας. Ποια είναι όμως τα βασικά κριτήρια που πρέπει να έχει κάποιος υπόψη, όταν βρίσκεται στην έρευνα για αγορά ακινήτου; Η τοποθεσία, το έτος κατασκευής η απόσταση από το κέντρο ή τη θάλασσα, μήπως η τιμή;

Τίποτα από αυτά. Απ’ ότι φαίνεται, το πιο σημαντικό είναι το μπλε χρώμα. Ναι, καλά διαβάσατε. Σύμφωνα με μια νέα έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το Zillow, φαίνεται πως τα σπίτια που είναι βαμμένα με μπλε χρώμα (όσο περισσότερο μπλε, τόσο το καλύτερο) πωλούνται σε σημαντικά υψηλότερη τιμή σε σχέση με τα σπίτια που επιλέγουν άλλα χρώματα. Η έρευνα μελέτησε διάφορα χρώματα σε διαφορετικά δωμάτια των σπιτιών και ανακάλυψε πως ένα σπίτι με μπάνιο βαμμένο σε γαλάζια απόχρωση μπορεί να πουληθεί προς $5.440 περισσότερα από όσο υπολογιζόταν. Μια μπλε κουζίνα μπορεί να ανεβάσει την τιμή του σπιτιού κατά $1.809 και ένα γαλάζιο υπνοδωμάτιο μπορεί να προσθέσει $1.856 στην τελική τιμή αγοράς. Το ίδιο ισχύει και για το σαλόνι (ανεβάζει την τελική τιμή κατά $1.926).

Άλλα χρώματα που συντελούν σύμφωνα με την έρευνα στην αύξηση της τιμής μιας κατοικίας, και την πώλησή της, είναι το ανοιχτό καφέ για το σαλόνι (αύξηση τιμής κατά $1.926) και ένα μείγμα γκρι-μπεζ για την πρόσοψη του διαμερίσματος.

 

Πηγή: Zillow Porchlight