“Έχω βαρεθεί το κλάμπινγκ”

Designed by Freepik

Αλήθεια… Σε ποια ηλικία σταματάμε να ενθουσιαζόμαστε με την ιδέα του κλάμπινγκ; Κάποι λένε πως στην ηλικία μεταξύ 25-30 αρχίζουν να βαριούνται αυτού του είδους τις εξόδους. Αναζητούν πιο ήρεμες εξόδους για να χαλαρώσουν και να φύγει η ένταση της ημέρας ή ακόμα και ολόκληρης της εβδομάδας!

Μια έρευνα όμως δίνει τεκμηριομένα την δική της απάντηση! Η εν λόγω έρευνα, που πραγματοποιήθηκε από το Currys PC World και δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα Yorkshire Evening Post, κατέληξε στο συμπέρασμα πως τα 37 είναι η ηλικία που οι περισσότεροι άνθρωποι βρίσκουν αδιανόητη την ιδέα να ξενυχτήσουν σε ένα κλαμπ. Η έρευνα αποκάλυψε επίσης πως τα 31 σηματοδοτούν εκείνο το σημείο στη ζωή μας που οι περισσότεροι από εμάς αρχίζουμε να επιλέγουμε την ησυχία και την άνεση του σπιτιού μας από το να βγούμε έξω.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, οι μεγαλύτεροι παράγοντες που οδηγούν τους ανθρώπους 37 και άνω στο να αποκηρύσσουν το clubbing, είναι το γεγονός πως δεν μπορούν πλέον να διαχειριστούν το hangover της επόμενης ημέρας όπως παλιότερα, το ότι δεν έχουν διάθεση να «ντυθούν καλά», το ότι πρέπει να βρουν babysitter για τα παιδιά τους και να μπουν στη διαδικασία να καλέσουν ταξί.

O Matt Walburn, Brand and Communications Director του Currys PC World, είπε σχετικά με τα αποτελέσματα της έρευνας: «Η μελέτη αναγνωρίζει το γεγονός πως έρχεται κάποια στιγμή που εκτιμούμε περισσότερο τις ανέσεις του σπιτιού μας από μια φορτωμένη κοινωνική ζωή, καθώς και το ότι μπορεί να καταντήσει κουραστικό το να υποδύεσαι την “κοσμική πεταλούδα” σε πάρτυ και βραδινές εξόδους».

«Η τεχνολογία είναι μεγάλο δέλεαρ για να μείνουμε στο σπίτι και τα ευρήματά μας δείχνουν το πώς αυτό έχει μεταμορφώσει τις συνήθειες που έχουμε στο σπίτι, με τους Βρετανούς, συγκεκριμένα, να επενδύουν στο σπίτι τους περισσότερο από ποτέ», προσθέτει. «Πλέον είναι σχεδόν αδύνατο να βαρεθεί κάποιος στο σπίτι του, έχοντας διαθέσιμα ατελείωτα box sets και όλη την τελευταία τεχνολογία, όπως τηλεοράσεις 4K, τα οποία ενισχύουν τη διασκέδαση στο σπίτι, τόσο μάλιστα που ξεπερνά την αντίστοιχη έξω από αυτό. Αν προσθέσουμε και τα κοινωνικά δίκτυα, το online shopping και τα παιχνίδια με φίλους, τότε μπορούμε να διασκεδάσουμε πολύ περισσότερο ΜΕΣΑ στο σπίτι, παρά έξω από αυτό».