Διχρωμίες και αφυδατωμένη μασχάλη;

Είναι ένα από τα σημεία του σώματός μας το οποίο όλες, λίγο ή πολύ, το παραμελούμε! Ο ιδρώτας, η «κακοποίησή» της περιοχής με ξυραφάκι και η συχνή εφαρμογή αποσμητικού και άλλων προϊόντων μπορεί να προκαλέσουν διχρωμία και ξηρότητα!

8 Θεραπείες για λεύκανση και ενυδάτωση!

Συνήθως είμαστε βιαστικές στο ντους και σχεδόν ποτέ δεν έχουμε χρόνο για να περιποιηθούμε και την περιοχή της μασχάλης. Ωστόσο, οι ειδικοί λένε πως και αυτή η περιοχή της επιδερμίδας μας έχει ανάγκη από σωστά προϊόντα και φροντίδα! Συλλέξαμε, λοιπόν, για εσάς κάποιες σύντομες σπιτικές συνταγές που σας απαλλάξουν από τις διχρωμίες και την αφυδάτωση της μασχάλης!

Γιαούρτι
Το γιαούρτι είναι μια από τις καλύτερες φυσικές θεραπείες για την εξάλειψη της διχρωμίας στις μασχάλες. Εφαρμόστε μια κουταλιά της σούπας πριν κάνετε ντους. Αφήστε το να δράσει για 20 λεπτά και στην συνέχεια ξεπλύνετε με ζεστό νερό. Επαναλαμβάνετε αυτή την θεραπεία καθημερινά για τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα.

Λεμόνι
Αυτό περιέχει τις ίδιες ιδιότητες με εκείνες της ελαφρόπετρας ενώ παράλληλα μπορεί να λευκάνει τις μασχάλες σας. Τρίβετε με 1/2 λεμόνι τις μασχάλες σας κάνοντας κυκλικές κινήσεις και το αφήνετε να δράσει για 15 λεπτά πριν κάνετε το καθημερινό σας ντους. Το κιτρικό οξύ θα εξουδετερώσει τα βακτήρια και θα λευκάνει με φυσικό τρόπο τις μασχάλες σας.

Σανταλόξυλο
Προσπαθήστε να βρείτε σανταλόξυλο σε μορφή σκόνης και ανακατέψτε το με ροδόνερο. Εφαρμόστε το με κυκλικές κινήσεις στις μασχάλες σας για 2 λεπτά. Στην συνέχεια ξεπλύνετε καλά και στεγνώστε τις μασχάλες σας.

Πορτοκάλι
Χρησιμοποιήστε σκόνη από φλούδες αποξηραμένων πορτοκαλιών και μια κουταλιά της σούπας φυσικό γιαούρτι. Εφαρμόστε το στις μασχάλες σας και αφήστε το να δράσει για 20 λεπτά περίπου. Ξεπλύνετε τις μασχάλες σας με κρύο ή χλιαρό νερό.

Χυμός πατάτας
Ξεφλουδίστε μια πατάτα και στην συνέχεια τρίψτε την με ένα μπλέντερ. Αυτό είναι ένα εξαιρετικό προϊόν λεύκανσης. Εφαρμόστε το με ένα βαμβάκι, αφήστε το για αρκετά λεπτά και ξεπλύνετε. Μπορείτε επίσης να κόψετε 2 φέτες πατάτας και να τις τρίβετε απευθείας πάνω στις μασχάλες σας μια φορά την εβδομάδα.

Μαγειρική σόδα
Σε ένα δοχείο, ανακατέψτε μια μικρή ποσότητα μαγειρικής σόδας με νερό μέχρι να σχηματιστεί μια πάστα. Εφαρμόζετε κάθε βράδυ και αν είναι εφικτό αφήστε το όλο το βράδυ για να δράσει. Το πρωί ξεπλύνετε καλά.

Βρώμη
Αυτό είναι ένα εξαιρετικό απολεπιστικό που μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε σε όλο το σώμα. Ανακατέψτε μια μικρή ποσότητα βρώμης με μια κουταλιά της σούπας μέλι και τον χυμό από 1/2 λεμόνι. Εφαρμόστε το στις μασχάλες σας και αφήστε το για 1 ώρα. Επαναλαμβάνετε δυο φορές την εβδομάδα.

Μηλόξυδο
Υπάρχουν πολλά υγιεινά οφέλη και θεραπείες που χρησιμοποιούν το μηλόξυδο για την θεραπεία του δέρματός σας. Χάρη στο όξινο περιεχόμενό του, προλαμβάνει την ανάπτυξη των βακτηρίων, εξουδετερώνει την κακοσμία, ενώ παράλληλα λευκαίνει το δέρμα της μασχάλης. Μουλιάστε λίγο βαμβάκι μέσα στο μηλόξυδο και σκούπιστε με αυτό τις μασχάλες σας μια φορά την εβδομάδα.