Χάκερς προσπαθούν να υποκλέψουν στοιχεία μέσω WhatsApp!

Μία απάτη που χρησιμοποιεί ως μέσο την εφαρμογή WhatsApp έχει αρχίσει να εμφανίζεται όλο και πιο συχνά τον τελευταίο καιρό. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Austion Fraud, οι χρήστες της εφαρμογής, λαμβάνουν ένα email σχετικά με την ανανέωση των στοιχείων του τραπεζικού τους λογαριασμού.

Συγκεκριμένα, οι χρήστες καλούνται να ανανεώσουν τα στοιχεία πληρωμής τους πριν λήξει η ετήσια συνδρομή τους στην εφαρμογή. Πράγματα το οποίο δεν ισχύει στην πραγματικότητα, καθώς οι εφαρμογές τις οποίες έχετε κατεβάσει στο κινητό σας δεν θα σας στείλουν ποτέ email για να σας ζητήσουν να καταχωρήσετε ή να ανανεώσετε τα προσωπικά σας στοιχεία!

 

Αν και το WhatsApp δεν χρειάζεται συνδρομή, οι χάκερς προσπαθούν να πείσουν τους χρήστες ότι είναι δωρεάν μόνο για τον πρώτο χρόνο και στη συνέχεια η εταιρεία ζητά ένα μικρό ποσό.

Είναι σημαντικό να γνωρίζετε πως η εφαρμογή What’s App, έχει σταματήσει να χρεώνει τους “χρήστες” της από το 2016, όταν η Facebook συγκεκριμένα εξαγόρασε την εφαρμογή. Συνεπώς εάν λάβετε ένα τέτοιο email καλό θα ήταν να το διαγράψετε!

Πηγή: Αction Fraud