Tamagoyaki: Η Ιαπωνική έκδοση της ομελέτας!

Είναι ένα από τα πιάτα για το οποίο περηφανεύονται στην Ιαπωνία. Ονομάζεται, επίσης, Tamago ή dashimaki «ψητό αυγό».

Στην πραγματικότητα είναι ένας τύπος ιαπωνικής ομελέτας, που γίνεται από πολλές στρώσεις μαγειρεμένου αυγού. Η ομελέτα παρασκευάζεται σε ορθογώνιο ταψί που ονομάζεται makiyakinabe.

Σε μερικές συνταγές χρησιμοποιείται και sake.Συναντάται καθημερινά στην Ιαπωνική διατροφή , στα πρωινά , Bendo ( take away) καθώς και στο sushi ως nigiri ή σε ρολλά. Υπάρχουν διάφοροι τύποι tamagoyaki, τόσο γλυκά όσο και αλμυρά.

Δείτε πως ακριβώς την παρακευάζουν!

Πηγή: Tasty

SHARE