Αφγανός σαπουνοποιός ονειρεύεται να κατακτήσει τοπικές και διεθνείς αγορές

Ο Σάγιεντ Σαρβάρ Αμάνι, ιδιοκτήτης μίας μικρής επιχείρησης, ο οποίος ζούσε στο πρώην προπύργιο των Ταλιμπάν στη νότια επαρχία Κανταχάρ, αφότου κατέρρευσε το καθεστώς τους ονειρευόταν να συμβάλλει στη διαδικασία ανασυγκρότησης της χώρας του.

Για να πραγματοποιήσει το όνειρό του, ο Αμάνι ίδρυσε το 2005 ένα μικρό εργοστάσιο παραγωγής σαπουνιών στην Κανταχάρ, με έναν μικρό προϋπολογισμό και δώδεκα υπαλλήλους από την τοπική κοινότητα.

Με την ονομασία «ARGHAND» –που προέρχεται από τον περίφημο ποταμό Αργκαχαντάμπ στο νότιο Αφγανιστάν– το αρωματικό σαπούνι, παρασκευασμένο από φυτικά έλαια, ξηρούς καρπούς και νέκταρ φρούτων, όπως ρόδι και σταφύλι, πωλείται στις αγορές των ΗΠΑ και του Καναδά.

Εν μέσω των συνεχιζόμενων μαχών και των αυξανόμενων περιστατικών βίας που σημειώνονται στο Αφγανιστάν, ο 50χρονος Αμάνι εξακολουθεί να ελπίζει ότι η επιχείρηση του θα αναπτυχθεί στο μέλλον ώστε να μπορέσει να προσλάβει περισσότερους εργαζόμενους και να αποκτήσει πρόσβαση σε περισσότερες αγορές.

Arghand

Περιγράφοντας το σαπούνι ως ένα «φυσικό προϊόν βασισμένο σε υγιή πρότυπα» ο Αμάνι λέει ότι το σαπούνι ARGHAND αποτελεί μία καλή λύση για την ομορφιά όλων των τύπων δέρματος. «Η τιμή ενός πακέτου που περιέχει τέσσερα σαπούνια Arghand είναι 14 δολάρια ΗΠΑ στις Ηνωμένες Πολιτείες και αντίστοιχα 14 καναδικά δολάρια στον Καναδά», είπε πρόσφατα στο Xinhua ο Αμάνι.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ