Τι φέρνει η Πανσέληνος στους Ιχθύες;

Ημέρα της Πανσελήνου σήμερα και από το μεταβλητό ζώδιο των Ιχθύων στο οποίο πραγματοποιείται δημιουργεί μια ρευστότητα τόσο στις σκέψεις όσο και στις κινήσεις μας απαιτώντας μεγάλη, μα..πολύ μεγάλη προσπάθεια να παραμείνουμε επικεντρωμένοι και να διατηρήσουμε την εσωτερική μας ισορροπία.

Πως μας επηρεάζει η Πανσέληνος;

Σε κάθε πανσέληνο έχουμε τον Ήλιο απέναντι από την Σελήνη, μια αντίθεση η οποία καλείται να συγκεράσει δύο τελείως διαφορετικές ποιότητες.
Σε κάθε Πανσέληνο ενεργοποιεί οτιδήποτε αφορά το συναίσθημα, τη συναισθηματική ζωή και φορτίζει και σε πολλές περιπτώσεις εντείνει έναν δύσκολο ψυχισμό, δημιουργώντας ένα περιβάλλον προκλήσεων το οποίο καλούμαστε να διαχειριστούμε.

Το “Εγώ” απέναντι στο “Εμείς”, η ατομικότητα απέναντι στην συλλογικότητα και όλο αυτό σε ένα περιβάλλον που μπορεί να ενεργοποιεί και ασυνείδητες συμπεριφορές και αντιδράσεις που συνήθως ταράζουν για τα καλά τις ισορροπίες και τις εξελίξεις, προκαλώντας αρκετή δυσαρμονία τόσο εσωτερική όσο και εξωτερική. Σε κάθε Πανσέληνο ολοκληρώνουμε τα γεγονότα που ξεκίνησαν στην προηγούμενη Νέα Σελήνη του μήνα. Αυτές τις μέρες, θα ασχοληθούμε με γεγονότα που η Νέα Σελήνη άνοιξε στις 28 Μαρτίου, και τώρα βρισκόμαστε στην φάση της ολοκλήρωσης τους η της επανεξέτασης τους, μια και οι αναδρομές των πλανητών δεν συνηγορούν σε οριστικές λύσεις ή αποφάσεις. Η επιρροή της θα διαρκέσει μέχρι την επόμενη νέα Σελήνη στις 20 Σεπτεμβρίου.

Η Πανσέληνος στους Ιχθύες

Στον κύκλο των Ιχθύων, νοιώθουμε… ενεργοποιούνται εκείνες οι πολύ υψηλές δονήσεις και συχνότητες που μας συντονίζουν με τα πάντα γύρω μας… Και είναι αυτός ένας σημαντικός λόγος αποσταθεροποίησης, μια και ότι εισπράττουμε από γύρω μας, λειτουργεί επεμβατικά στον ψυχισμό μας.

Ζούμε στην αέναη ροή του κοσμικού κύκλου, όπου μέσα από αυτή αντλούμε τις πληροφορίες μας… μόνο που τώρα αυτό που εισπράττουμε ενεργειακά έχει αποσταθεροποιητικό χαρακτήρα!

Και ενώ από τη μία μεριά καταβάλλουμε τεράστιες προσπάθειες για να μπορέσουμε να κρατήσουμε τις όποιες ισορροπίες και σταθερές μπορούμε, μέσα σε ένα κλίμα γενικής αποσταθεροποίησης είναι πολύ εύκολο να παρασυρθούμε!

Βλέπεις, η Σελήνη στους Ιχθύες, χρειάζεται πάντα έναν οδηγό που θα την κατευθύνει… Κάτι πάνω στο οποίο θα μπορέσει να στηριχτεί και να προχωρήσει. Μια και αυτό που εκπροσωπεί, είναι η βαθιά, η άδολη, η καθολική αγάπη, που δεν έχει όρους, όρια ή σύνορα… Η Αγάπη είναι απόλυτη και ολοκληρωτική στην έκφραση της!

Μόνο που στον κύκλο αυτόν ο οδηγός της δεν είναι άλλος από τον Ποσειδώνα, που δεν φημίζεται ούτε για τη σταθερότητα του, αλλά ούτε και για την φερεγγυότητα του… Το αντίθετο μάλιστα!

Σελήνη σύνοδο με Ποσειδώνα… και το τοπίο γύρω σου γίνεται πιο θολό, πιο ομιχλώδες και μέσα σου υπάρχει έντονος αναβρασμός, μια και οι επιθυμίες γίνονται όλο και περισσότερες, αλλά τις περισσότερες φορές παραμένουν ανεκπλήρωτες.

Και είναι εκεί που μπορεί να στραφείς σε αναζητήσεις που ίσως να σε κάνουν προσωρινά να ξεφύγεις, να ξεχαστείς, αλλά πάντα παραμένεις μπλεγμένος στον λαβύρινθο του μυαλού σου και των ανικανοποίητων συναισθημάτων σου…

Οι παγίδες που ανοίγονται μπροστά σου μπορεί να κάνουν πολύ πιο έντονο το σκηνικό της απογοήτευσης και της θλίψης, αν δεν τις διακρίνεις έγκαιρα. Θα υπάρχει έντονα η τάση της φυγής, σε διαδρομές μέσα από το αλκοόλ, τα ναρκωτικά και ότι σε βοηθά να ξεφύγεις από την πραγματικότητα, αλλά ότι κι αν κάνεις καταφεύγοντας σε τέτοιες προσωρινές λύσεις θα μεγαλώνει το εσωτερικό σου κενό!

Από την άλλη μεριά, ο Ήλιος στην Παρθένο θα σε αναγκάζει να υπηρετήσεις μια πραγματικότητα ρουτίνας, αυτή που δεν σου δίνει χαρά παρά μόνο υποχρεώσεις και είναι ακόμα ένας λόγος που μεγαλώνει την τάση σου για φυγή!

Και δικαίως θα αναρωτηθείς: Ποιό ειναι το κλειδί? Πως μπορώ να ξεφύγω από όλο αυτό το κλίμα που με αποσυντονίζει και με βάζει σε περιπέτειες που μπορεί να είναι και επικίνδυνες?

Πάντα διαθέσιμοι για σένα!
Η απάντηση είναι να στραφείς μέσα σου… Η εσωτερική αναζήτηση, η ανακάλυψη της εσωτερικής σου δύναμης είναι αυτό που θα σου δημιουργήσει την ασφάλεια που αναζητάς.

Μόνο ο εαυτός σου είναι αυτός που μπορεί να σου προσφέρει όλα όσα χρειάζεσαι για να νοιώσεις χαρά και ικανοποίηση. Οτιδήποτε άλλο έξω από εσένα, είναι προσωρινό και μάταιο.Στον κύκλο αυτόν, όσο περισσότερη πνευματική τροφή προσφέρεις στον εαυτό σου, τόσο περισσότερες ελπίδες έχεις πως θα μπορέσεις να διαχειριστείς την όποια δυσκολία σου με τον καλύτερο τρόπο.

Ο Ήλιος σε αντίθεση με Ποσειδώνα: Κίνδυνος πλάνης

Στο όλο κλίμα αποσταθεροποίησης συνηγορεί και η αντίθεση του Ήλιου με τον Ποσειδώνα. (Ας μην ξεχνάμε πως ο Ποσειδώνας είναι και ο Κυβερνήτης αυτής της Πανσελήνου). Εντείνει το μπέρδεμα την ασάφεια και την αβεβαιότητα. Παράλληλα σε κάνει περισσότερο ευάλωτο και ευσυγκίνητο, έτσι που μειώνει τις αντιστάσεις σου.Είναι πολύ εύκολο τις ημέρες αυτές να μπεις στον ρόλο του θύματος, μια και τα κριτήρια για να επιλέξεις δεν μπορεί να είναι αντικειμενικά, έτσι που είναι εύκολο να πέσεις στα δίχτυα του λάθους… Όμως, οι όψεις που σχηματίζουν τα φώτα (Ήλιος και Σελήνη) με τον Πλούτωνα, είναι το κλειδί που μπορεί να σε βγάλει από το αδιέξοδο ή την πλάνη!

Σελήνη σε εξάγωνο με Πλούτωνα: Ανάγκη για αλλαγή

Είναι εκεί που δεν αναζητάς απλά μια διέξοδο… Χρειάζεσαι κάτι ουσιαστικό που να σε ενώνει με τους άλλους. Βαθιά συναισθήματα και γνήσια αληθινή ανταλλαγή με τους γύρω σου φίλους ή αγαπημένους. Αυτό μπορεί να λειτουργήσει θεραπευτικά στις περισσότερες σχέσεις σου και να σε βοηθήσει να ισορροπήσεις τα όποια θέματα δημιουργούνται.

Σηματοδοτεί επίσης μια βαθιά σου επιθυμία για αλλαγή, σε προσωπικό ή κοινωνικό επίπεδο. Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και το τρίγωνο του Ήλιου με τον Πλούτωνα. Η ανάγκη σου για βαθιά μεταμορφωτική αλλαγή, σε ωθεί να κάνεις και τις κατάλληλες κινήσεις που χρειάζεσαι για να τις πραγματοποιήσεις.

Εκείνο που είναι σημαντικό να θυμάσαι, είναι πως χρειάζεται να κινείσαι με γνώμονα, όχι μόνο το δικό σου καλό, αλλά το γενικό, αυτό που μπορεί να επιδράσει ευεργετικά, όχι μόνο σε εσένα αλλά και στους άλλους.Είναι μια στιγμή που μπορείς να κάνεις ουσιαστικά ξεκαθαρίσματα, σε ότι μπορεί να σε πίεσε η να σε ταλαιπώρησε. Να βελτιώσεις σχέσεις, αλλά και να θέσεις νέους στόχους, κυρίως σε ότι αφορά και την επαγγελματική σου ζωή και να κινηθείς προς αυτούς. Οτιδήποτε σχετίζεται με συλλογικές δράσεις, το σίγουρο είναι πως μπορεί να δώσει αξιοσημείωτα αποτελέσματα.Αλλά, κυρίως τώρα, έχεις τη δυνατότητα να δεις τα πράγματα μέσα από μια νέα οπτική, πιο βαθιά, πιο ουσιαστική και να κατανοήσεις ακριβώς τι συμβαίνει και πως χρειάζεται να λειτουργήσεις.

Δίας σε εξάγωνο με Κρόνο: Έχεις βοήθεια

Ο παραδοσιακός κυβερνήτης των Ιχθύων είναι ο Δίας, ο οποίος μόλις έχεις κλείσει μια όψη εξαγώνου με τον Κρόνο (βρίσκεται και σε αμοιβαία υποδοχή μαζί του). Θα βοηθήσει στο να δώσει διεξόδους μέσα από σοβαρά και οργανωμένα σχέδια ή εγχειρήματα, που αν υπάρξει και η κατάλληλη στήριξή τους μπορεί πραγματικά να τα δούμε να αποδίδουν.

Πως θα επηρεάσει η Πανσέληνος τα ζώδια

Σε ένα συνολικότερο επίπεδο πάντως, αυτή η Πανσέληνος στους Ιχθύς μπορεί να δημιουργήσει παρανοήσεις, παρεξηγήσεις, θέματα που σχετίζονται με το νερό η τις θάλασσες, μπορεί να υπάρξουν προβλήματα με χημικά ή ακόμα και με κλιματικές μεταβολές η αλλαγές.

Ευνοούνται όσοι ανήκουν στα ζώδια του Καρκίνου και του Σκορπιού του δευτέρου δεκαημέρου, αλλά και όσοι έχουν ωροσκόπο ή προσωπικούς πλανήτες στα ζώδια και τα δεκαήμερα αυτά. Ωστόσο χρειάζεται να μην παρασυρθούν από το συναίσθημά τους ή από συναισθηματικές υπερβολές, για να μπορέσουν να γίνουν πιο αποτελεσματικοί τόσο σε θέματα προσωπικά, όσο και σε ότι αφορά προσωπικούς στόχους και επιδιώξεις τους.
Εσείς που ανήκετε στα Μεταβλητά ζώδια (Δίδυμοι, Τοξότες, Παρθένοι και Ιχθύες), είστε εσείς που νοιώθετε πως στον κύκλο αυτόν κινείστε σε ένα χαοτικό περιβάλλον, που δεν σας επιτρέπει να δείτε αντικειμενικά ότι συμβαίνει γύρω σας.

Κρατήστε αποστάσεις από ότι νοιώθετε πως δεν μπορείτε να διαχειριστείτε και να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί στις εκτιμήσεις σας.

Πηγή: Astrologos.gr