“Όλοι στο Εστιατόριο!” το γαστρονομικό γεγονός του φθινοπώρου

Η 7η γαστρονομική διοργάνωση «Ολοι στο Εστιατόριο» αρχίζει τη Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου και ολοκληρώνεται την Κυριακή 1η Οκτωβρίου. Δύο εβδομάδες για να ανακαλύψει το μεγάλο κοινό τα ωραιότερα εστιατόρια της Γαλλίας!Η 7η γαστρονομική διοργάνωση «Ολοι στο Εστιατόριο» αρχίζει τη Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου και ολοκληρώνεται την Κυριακή 1η Οκτωβρίου. Δύο εβδομάδες για να ανακαλύψει το μεγάλο κοινό τα ωραιότερα εστιατόρια της Γαλλίας!

Η πρωτοβουλία που ξεκίνησε το 2010 από τον πολυβραβευμένο σεφ Αλέν Ντουκάς βασίζεται στην αρχή: με την αγορά ενός γεύματος ένα όμοιο γεύμα προσφέρεται δωρεάν, αρκεί να έχει προηγηθεί ηλεκτρονική κράτηση σε ένα από τα περισσότερα από 1.000 εστιατόρια στη Γαλλία που μετέχουν στη διοργάνωση.

Ο θεσμός αυτός επιτρέπει σε όλο και περισσότερο κόσμο να γνωρίσει σεφ, παραγωγούς και οινοποιούς, να ανακαλύψει εκ νέου την ποικιλία, τη δημιουργικότητα, τη δυναμική των εστιατορίων και μέσω των εργαστηρίων γαστρονομίας, διάφορες σπεσιαλιτέ. Το 2015 και 2016 ανάδοχος της διοργάνωσης ήταν η τηλεοπτική και ραδιοφωνική παρουσιάστρια εκπομπών μαγειρικής και κριτικός γαστρονομίας Ζουλί Αντριέ. Το 2016 είχαν δημιουργηθεί εφήμερα εστιατόρια κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης.

Είναι μια μοναδική ευκαιρία για τους ενδιαφερόμενους να δοκιμάσουν την κουζίνα υπέροχων εστιατορίων που έχουν τιμηθεί με αστέρια Michelin, σύγχρονων μπριστό νέων ταλαντούχων σεφ ή ακόμη τα πιάτα σε μπιραρίες με την ίδια υπόσχεση: «ο καλεσμένος σας είναι καλεσμένος μας». Οι σεφ συνθέτουν ένα ειδικό μενού και για το ένα που αγοράζει ο πελάτης, προσφέρεται ένα ίδιο δωρεάν στον συνοδό του. Τα άστρα για τα ζώδια την Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου 2017 με την Πανσέληνο στους Ιχθύες!

 

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ