Αυτά είναι τα iPhone 8/ iPhone 8 Plus και iPhone X!

Tα iPhone 8 / Plus και iPhone X παρουσιάστηκαν, χθες, επίσημα από την Apple. Πάμε να δούμε τα χαρακτηριστικά τους αλλά και πότε θα είναι διαθέσιμα στην Κύπρο!

iPhone 8 & iPhone 8 Plus

Διαθέτουν γυάλινη οπίσθια επιφάνεια η οποία δένει αρμονικά με την οθόνη μέσω του περιμετρικού αλουμινένιου πλαισίου. Οι οθόνες (Retina HD display) έχουν αναβαθμιστεί με την προσθήκη της τεχνολογίας True Tone ενώ και τα ηχεία παρέχουν 20% μεγαλύτερη ένταση ήχου.

 

Ο 6-πύρηνος επεξεργαστή A11 Bionic (4x low-power ‘Mistral’ cores – 2x high-power ‘Monsoon’ cores) είναι 25% ταχύτερος σε σχέση με τον προγενέστερο A10 των iPhone 7 / Plus και συνοδεύεται από το πρώτο GPU chip που έχει σχεδιάσει η Apple.
Οι κάμερες (12Mpx) έχουν αναβαθμιστεί με νέους, μεγαλύτερους αισθητήρες που δέχονται 83% περισσότερο φως με ταχύτητα διαφράγματος f/1.8, f/2.8 και διαθέτουν νέα, βελτιωμένα φίλτρα θορύβου.

 

Τα iPhone 8 και 8 Plus θα κυκλοφορήσουν σε Ελλάδα και Κύπρο στις 29 Σεπτεμβρίου και η τιμή εκτιμάται ότι θα είναι κοντά στα επίπεδα των υφιστάμενων μοντέλων.

iPhone X

Το iPhone X έρχεται με μια νέα οθόνη Super Retina HDR OLED 5,8 ιντσών, ανάλυσης 2436×1125 pixels και πυκνότητας 458ppi, η οποία είναι η υψηλότερη πυκνότητα σε iPhone.  Δεδομένου ότι απουσιάζει το home key, ο χρήστης μπορεί να αφυπνίσει την οθόνη του με ένα άγγιγμα της οθόνης. Η μετάβαση στην κεντρική οθόνη γίνεται με swipe up από κάτω.

Το πλαϊνό πλήκτρο είναι επίσης μεγαλύτερο. Πλέον ο χρήστης μπορεί απλά να το πιέσει και να μιλήσει απευθείας στη Siri.

Το Face ID είναι ο πολυαναμενόμενος αναγνώστης προσώπου της Apple για το iPhone X. Η λειτουργία περιλαμβάνει πολλαπλά νευρωνικά δίκτυα. Με τη βοήθεια της True Depth κάμερας και υπέρυθρων ακτίνων χαρτογραφεί το πρόσωπο του χρήστη κι έτσι μπορεί να το αναγνωρίζει σε διάφορες συνθήκες. Στην πράξη ο χρήστης κοιτάζει την κάμερα και ξεκλειδώνει το iPhone του. Σε αντίθεση με άλλες συσκευές δεν χρειάζεται να το κοιτάς κατάματα για να ξεκλειδώσει, αλλά γίνεται και υπό γνωνίες. Μάλιστα η Apple είναι πολύ σίγουρη για την ασφάλεια του Face ID που δηλώνει ότι η πιθανότητα κάποιος να καταφέρει να το ξεκλειδώσει είναι 1 στο εκατομμύριο.

Μάλιστα, για να κάνει το Face ID να ξεχωρίσει, η Apple επιστράτευσε και τεχνητή νοημοσύνη έτσι ώστε να σας αναγνωρίζει σε διάφορες συνθήκες (νύχτα, με γυαλιά κλπ). Η λειτουργία αναγνώρισης προσώπου θα δουλεύει και με το Apple Pay και με εφαρμογές τρίτων που υποστηρίζουν το Touch ID.

Το iPhone X έρχεται με διπλή κάμερα 12MP, με διάφραγμα f1.8 για τον ευρυγώνιο και 2.4 για τον τηλεφακό καθώς και Dual OIS. Επίσης διαθέτει Quad-LED TrueTone flash. Η μπροστινή κάμερα έχει ανάλυση 7MP. Ο χρήστης μπορεί να τραβάει εικόνες καθορίζοντας το φως. Σύμφωνα με την Apple, το portrait lightning έχει το ίδιο αποτέλεσμα με φωτισμό επιπέδου στούντιο. Ακόμη, η κάμερα έρχεται με καλύτερη σταθεροποίηση για βίντεο και δυνατότητα καταγραφής βίντεο 4K μέχρι 60fps και δυνατότητα καταγραφής σε slow motion στα 1080p μέχρι 240fps

Για chip το iPhone X έρχεται με το A11 Bionic, το οποίο είναι βελτιστοποιημένο για τεχνητή νοημοσύνη και διαθέτει 6 πυρήνες με 4 efficiency οι οποίοι είναι 70% ταχύτεροι από το Α10 Fusion και 2 performance, οι οποίοι σύμφωνα με είναι 25% ταχύτεροι. Επίσης το νέο τσιπ υπόσχεται 30% καλύτερες επιδόσεις στα γρααφικά.

Το iPhone X είναι κατασκευασμένο από γυαλί και έρχεται με φινίρισμα από χειρουργικό ατσάλι στα πλαϊνά, είναι ανθεκτικό σε νερό και σκόνη και θα διατίθεται σε space gray και ασημί. Η χωρητικότητα του iPhone X θα είναι 64GB και 256GB.

Το iPhone X πρόκειται να κυκλοφορήσει στην Ελλάδα και την Κύπρο στις 3 Νοεμβρίου.

 

Πηγή: Apple