Νεράιδες και νύφες στην Αραβική Εβδομάδα Μόδας

Νεράιδες και νύφες ντυμένες στα μαύρα ανέβηκαν στην πασαρέλα εγκαινιάζοντας την Αραβική Εβδομάδα Μόδας στο Ντουμπάι.

To πρώτο βράδυ, οι σχεδιαστές παρουσίασαν πάμπολλα φορέματα χορού και βραδινά στο κοινό. Ο Λιβανέζος Saher Dia παρουσίασε την κολεξιόν του την οποία εμπνεύστηκε από το παλιό Χόλιγουντ, εντυπωσιάζοντας κυρίως μ’ ένα φόρεμα με μεταλλικά κρόσια που θύμιζε πολύ την αμερικανίδα ηθοποιό και χορεύτρια Τζίντζερ Ρότζερς.

Ο Φιλιπιννέζος Furone One του οίκου Amato Couture στο Ντουμπάι μεταμόρφωσε τα μοντέλα του σε νεράιδες. “Όταν ήμουν παιδί πίστευα στις νεράιδες”, δηλώνει. “Οι Άραβες είναι πολύ δημιουργικοί. Τους αρέσει να πειραματίζονται, να εξερευνούν”.

Μοντέλα με φορέματα λευκά, εκρού, σε παστέλ χρώματα και έχοντας το κεφάλι στολισμένο με στεφάνια από μεταλλικές βέργες, εναλλάσσονταν στην πασαρέλα για την πρώτη Arab Fashion week που διαρκεί πέντε ημέρες.

Η Λιβανέζα Aicha Ramadan, γνωστή στις χώρες του Κόλπου για τις παραδοσιακές της αμπάγιες, προωθεί σήμερα το unisex blazer. “Η συλλογή μου εμπνέεται από το σύμπαν”, δηλώνει. “Η αραβική πελατεία αλλάζει, γίνεται πιο απλή, σαν κάποιον που θέλει να λάμπει περισσότερο από τα ρούχα που φορά”.

Η Αραβική Εβδομάδα Μόδας που πραγματοποιείται κάθε έξι μήνες, προωθεί τις pre-collections και τη “Ready Couture”, μια ιδέα μεταξύ υψηλής ραπτικής και έτοιμου ενδύματος — που στοχεύει τις προδιαγραφές της υψηλής ραπτικής αλλά διατίθεται στην αγορά με τη δυνατότητα της γρήγορης παράδοσης.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ