Νέες αλλαγές έρχονται στο Facebook για την προστασία των προωπικών δεδομένων!

Designed by Freepik

Το σκάνδαλο σχετικά με την υποκλοπή προσωπικών δεδομένων συνεχίζει να αποτελεί θέμα συζήτησης εντός και εκτός κοινωνικού δικτύου. Το σκάνδαλο φαίνεται να οδήγησε σε ριζικές αλλαγές και ρυθμίσεις με σκοπό την προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών. Αυτές οι αλλαγές θα εφαρμοστούν από τον ερχόμενο Μάιο και έτσι οι χρήστες του Facebook θα μπορούν να ελέγχουν τα προσωπικά τους δεδομένα και τα στοιχεία της ιδιωτικότητάς τους πιο αποτελεσματικά.

Όπως ανακοινώθηκε από το Facebook, τα νέα εργαλεία αναμένεται να εφαρμοστούν απ’ τον Μάιο και θα πληρούν τους όρους και τις προϋποθέσεις που θέτει η νέα, αυστηρότερη νομοθεσία της Ε.Ε.

Αξίζει να σημειωθεί πως τα νέα εργαλεία θα εμφανιστούν σ’ όλους τους χρήστες κι όχι μόνο σ΄όσους κατοικούν σε χώρες μέλη της Ε.Ε.

Ποιες είναι οι αλλαγές;
Οι χρήστες στα κινητά θα μπορούν θα έχουν μαζεμένες όλες τις ρυθμίσεις σ’ ένα μέρος και θα προστεθεί ένα έξτρα μενού, το οποίο θα περιέχει επιπλέον δυνατότητες για προστασία δεδομένων, προσωποποιημένη υποδοχή διαφήμισης και ιδιωτικότητα.

Παράλληλα, θα προστεθεί ένα ακόμα εργαλείο, το οποίο θα δίνει πρόσβαση στα προσωπικά δεδομένα του χρήστη για να μπορεί να βλέπει, να κατεβάζει και να διαγράφει τα προσωπικά του δεδομένα απ’ το Facebook.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Facebook, θα δούμε αλλαγές και σχετικά με τη διαφάνεια στη χρήση του social media, όμως, δεν θα γίνει πιο εύκολη η πλήρης διαγραφή ενός account.

Στελέχη της εταιρείας, κατά την ανακοίνωση των αλλαγών, παραδέχτηκαν ότι η αποκάλυψη της διαρροής και παράνομης χρήσης των στοιχείων και οι αντιδράσεις που προκάλεσε ήταν ο λόγος που αποφασίστηκαν οι αλλαγές.

Πηγή: The Verge