Επιστήμονας επιβεβαιώνει πως οι πόνοι της περιόδου συγκρίνονται με αυτούς του εμφράγματος!

Designed by Freepik

Ο John Guillebaud, καθηγητής αναπαραγωγικής υγείας στο University College του Λονδίνου, επιβεβαίωσε ότι η αίσθηση των πόνων της περιόδου, στην πραγματικότητα, μοιάζει με αυτή που νιώθει κάποιος που παθαίνει έμφραγμα.

Πιο συγκεκριμένα, σε άρθρο του στην ιστοσελίδα Quartz, επιβεβαιώνει ότι, για πολλά χρόνια, η κοινωνία δεν είχε καταφέρει να αναγνωρίσει τη σοβαρότητα του πόνου που υποφέρει μια γυναίκα κάθε μήνα.

«Οι άνδρες δεν κατανοούν τη δυσμηνόρροια και είναι ένα ιατρικό θέμα που δεν έχει ληφθεί σοβαρά υπόψιν ενώ θα έπρεπε», δηλώνει. «Πιστεύω βαθιά ότι είναι κάτι για το οποίο πρέπει να ληφθεί μέριμνα, όπως και για οτιδήποτε άλλο στην ιατρική» (πες τα χρυσόστομε!).

«Από τη μια πλευρά, οι άνδρες δεν υποφέρουν από τον πόνο και υποτιμούν πόσο επώδυνο μπορεί να είναι για μερικές γυναίκες. Νομίζω όμως ότι ούτε οι γυναίκες γιατροί δείχνουν την απαραίτητη κατανόηση και μέριμνα είτε επειδή οι ίδιες δεν το βιώνουν τόσο σοβαρά, είτε επειδή μπορεί να σκέφτονται “Αφού μπορώ κι εγώ να το αντέξω, μπορεί και μια ασθενής”», εξηγεί ο Dr. Guillebaud τονίζοντας ότι οι πόνοι της περιόδου πρέπει να αρχίσουν να αντιμετωπίζονται σαν κανονικό ιατρικό πρόβλημα.

 

Πηγή: Mirror