Ford Gt το αυτοκίνητο που επιλέγει τους οδηγούς του!

Η συνηθισμένη διαδικασία αγοράς αυτοκινήτου είναι ο αγοραστής να επιλέγει το επόμενό του αυτοκίνητο. Στην περίπτωση της Ford όμως, και ειδικότερα της νέας έκδοσης του θρυλικού GT της, τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά. Το ερώτημα δεν είναι αν το αυτοκίνητο είναι αρκετά καλό για τον αγοραστή του αλλά ακριβώς το αντίθετο.

Μόνο 500 στο δρόμο!
Καταρχάς η Ford θα κυκλοφορήσει μόλις 500 οχήματα στο νέο της supercar. Αν συγκρίνουμε αυτόν τον αριθμό με τα 7.000 που παράγει ετησίως η Ferrari ή τα 3.500 της Lamborghini, τότε καταλαβαίνουμε το πόσο μικρός είναι αυτός ο αριθμός. Η Ford λοιπόν αποφάσισε να επιλέξει η ίδια του κατόχους της αγωνιστικής τους ναυαρχίδας. Σίγουρα το να είσαι διατεθειμένος να δώσεις σχεδόν μισό εκατομμύριο ευρώ για ένα αυτοκίνητο και να πρέπει συνάμα να υποστείς και αξιολόγηση αποτελεί παράδοξο, αλλά 6.506 άνθρωποι από όλον τον κόσμο μπήκαν στην διαδικασία που θα φέρει την απόρριψη σε 6.006 εξ αυτών.

Απόκτησέ το step by step
Ένα μικρό βιογραφικό χρειαζόταν λοιπόν να αποσταλεί στην Ford με το οποίο ο υποψήφιος αγοραστής θα παρουσίαζε τον εαυτό του και τον σκοπό για τον οποίο ήθελε να αγοράσει το GT. Μια επιτροπή κατόπιν θα αποφασίσει εάν ο υποψήφιος πληροί τα απαραίτητα κριτήρια ώστε να επιλεγεί. Στα κριτήρια μεταξύ άλλων ανήκουν το κατά πόσο είναι συνδεδεμένος ο οδηγός με την μάρκα. Όσοι είχαν και στο παρελθόν Ford έχουν περισσότερες πιθανότητες. Επιπλέον το πόσο ενεργός είναι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ώστε να αναρτεί τακτικά φωτογραφίες του supercar βοηθώντας να γίνει διάσημο. Επίσης στόχος της αυτοκινητοβιομηχανίας είναι το καμάρι τους να γράφει χιλιόμετρα και όχι να βρίσκεται παροπλισμένο σε κάποιο γκαράζ ή εκθεσιακό χώρο οπότε προτεραιότητα έχουν όσοι είναι πρόθυμοι να ταξιδέψουν αρκετά μαζί του. Στα αξιοσημείωτα το ότι δεσμεύονται μέσω συμφωνητικού όσοι το αγοράσουν να μην το πουλήσουν τουλάχιστον για συγκεκριμένο αριθμό ετών καθώς θέλουν να αποκλείσουν όσους το αγοράζουν για κέρδος. Είπαμε το αυτοκίνητο προορίζεται για οδηγούς. Ο ίδιος ο Raj Nair, αντιπρόεδρος της μάρκας και υπεύθυνος εξέλιξης, είπε «θέλουμε να δώσουμε προτεραιότητα σε ανθρώπους που νοιάζονται για το αυτοκίνητο, που θα το κρατήσουν και θα το οδηγήσουν».

Με προσωπική σφραγίδα ιδιοκτήτη
Σε περίπτωση που κάποιος υποψήφιος επιλεγεί, η Ford του δίνει το δικαίωμα να βάλει την προσωπική του σφραγίδα σε αυτό. Μπορεί λοιπόν να επιλέξει ανάμεσα σε 8 διαφορετικά χρώματα αμαξώματος καθώς και πλήθος άλλων μικρότερων εμφανισιακών επεμβάσεων ώστε να έχει ένα ξεχωριστό και μοναδικό αυτοκίνητο.  Το εσωτερικό, οι ζάντες, μέχρι και το χρώμα των δισκόφρενων τίθενται προς επιλογή στο site της Ford. Στα τεχνικά του χαρακτηριστικά ο κινητήρας V6 Ecoboost, 3.500 κυβικών με περισσότερα από 600 άλογα αποφέρει εντυπωσιακή ταχύτητα και επιτάχυνση. Ταυτόχρονα οι μηχανικοί της καυχιούνται για την αεροδυναμική του σχεδίαση που έγινε με πραγματικά αγωνιστικό σκοπό, την συμμετοχή του στον 24ωρο αγώνα του Le Mans.