Μερικώς άστατος με τοπικές βροχές – Πιθανόν να μας κάνει την χάρη στις καρναβαλίστικες παρελάσεις

Αποκομμένη ψυχρή λίμνη με αβαθές χαμηλό βαρομετρικό δυτικά της Κύπρου θα διατηρήσει μερικώς άστατο τον καιρό στην περιοχή μας Σάββατο και Κυριακή. Δεν αναμένονται παγκύπριες και εκτεταμένες βροχές αλλά τοπικές κατά περιόδους με ανοίγματα. Αυτή η διαταραχή τραβάει νότια μας για αυτό τα φαινόμενα θα είναι τοπικά και όχι εκτεταμένα.

Σάββατο 22 Φεβρουαρίου με ηλιοφάνεια με νεφώσεις πιο αυξημένες σε ορεινά-ημιορεινά, εσωτερικό και ανατολικά. Ενδεχόμενο βροχών στα βόρεια τμήματα του νησιού κυρίως παραθαλάσσια τμήματα.

Μεσημεριανές προς απογεματινές ώρες ηλιοφάνεια με νεφώσεις πιο αυξημένες σε ορεινά, εσωτερικό και βορειοανατολικά με ενδεχόμενο τοπικών βροχών ελαφράς έως μέτριας έντασης και παροδικά έως έντονη.

Κατά τις βραδινές ώρες με αυξημένες νεφώσεις με πιθανότητα περιορισμένων τοπικών βροχών προς παραθαλάσσια.

Κυριακή 23 Φεβρουαρίου με ηλιοφάνεια και νεφώσεις τοπικά αυξημένες με το ενδεχόμενο τοπικών βροχών κυρίως μετά τις 14:00-15:00 αλλά να μην επηρεάζονται οι παιδικές καρναβαλίστικες παρελάσεις.

Ομίχλη κατά περιόδους σε ορεινά-ημιορεινά και εσωτερικό.
Παγετός πάνω στα ορεινά ξημερώματα Σαββάτου και Δευτέρας.

Μέγιστες θερμοκρασίες έως 16-17 βαθμούς σε εσωτερικό και παράλια αλλά τοπικά το Σάββατο θα φτάνει και τους 18 βαθμούς. Πάνω στα ορεινά 5-10 βαθμούς ενώ πάνω στον Όλυμπο στον 1 βαθμό αλλά την Κυριακή λόγω μικρής πτώσης θα είναι 2 βαθμούς κάτω από το μηδέν.

Άνεμοι Νότιοι-Νοτιοδυτικοί στις περισσότερες περιοχές λόγω παρουσίας αποκομμένης ψυχρής λίμνης και αβαθές χαμηλού αλλά από εσωτερικό προς βόρεια θα είναι Βορειοανατολικοί-Νοτιοανατολικοί εντάσεως 1 έως 3 μποφόρ.

Για την επόμενη εβδομάδα Δευτέρα μέχρι και Πέμπτη 24-27 Φεβρουαρίου με ηλιοφάνεια, παροδικές νεφώσεις και άνοδο θερμοκρασίας. Κάτι φαίνεται αλλά νωρίς να το επιβεβαιώσω για τις 28-29 Φεβρουαρίου για διαταραχή με βροχές και πτώση θερμοκρασίας.

 

Αναλυτική πρόγνωση του καιρού, καθημερινά, από τον Τάσο Ιεροδιακόνου στο Weather Forcast Ierodiakonou και το PrimeTime.