Έξι tips για να διαλέγετε πάντα το σωστό καρπούζι

Food photo created by rawpixel.com - www.freepik.com

Πεντανόστιμο, γλυκό, ζουμερό και δροσερό, είναι αδιαμφισβήτητα ο βασιλιάς του καλοκαιριού. Οι περισσότεροι, όμως, δυσκολευόμαστε να διακρίνουμε τα ώριμα καρπούζια – και πολλές φορές, όταν το μαχαίρι μπαίνει… στη φλούδα, ακολουθεί η απογοήτευση. Τα παρακάτω έξι tips θα μας βοηθήσουν να διαλέγουμε πάντα το καλύτερο!

  1. Τα βαριά καρπούζια είναι ζουμερά

Ακόμη κι αν είναι μικρό σε μέγεθος, το καρπουζάκι μας θα πρέπει να ζυγίζει αρκετά. Και αυτό γιατί τα ώριμα καρπούζια περιέχουν περισσότερο νερό!

2. Η εμφάνιση μετράει

Όσο πιο σφιχτό, συμμετρικό και… αχτύπητο είναι το καρπουζάκι μας, τόσο νοστιμότερο θα είναι. Μεγάλη σημασία έχει και το χρώμα: Όσο πιο σκούρα πράσινη η φλούδα, τόσο πιο ώριμο το καρπούζι.

3. Τα πάνω κάτω

Γυρίστε το καρπούζι τούμπα, βρείτε το σημείο που συνδεόταν με το φυτό του και βεβαιωθείτε ότι είναι κιτρινωπό. Τα καρπούζια που κόβονται πριν ωριμάσουν είναι λευκά ή πράσινα σε αυτό το σημείο.

4. Προσοχή στο κοτσάνι

Αν το κοτσάνι του έχει ξεραθεί, το καρπούζι δεν είναι φρέσκο: Έχει περάσει πολλές ώρες στην αποθήκη του προμηθευτή σας.

5. Knock, knock!

Ναι, όσοι… ανακρίνουν τα καρπούζια με χτυπήματα, έχουν δίκιο. Χτυπήστε το ελαφρά περίπου στη μέση. Αν ο ήχος του είναι βαθύς και υπόκωφος είναι ώριμο, ενώ αν είναι σύντομος και κοφτός είναι άγουρο.

6. Όχι καρπούζι από όπου κι όπου

Μην επιλέγετε καρπουζάκια που έχουν μείνει εκτεθειμένα στον ήλιο. Προτιμήστε προμηθευτή που προστατεύει το… δέρμα τους κρατώντας τα στον ίσκιο.

 

Πηγή