«Έπεσε» το messenger στην Ευρώπη

Food photo created by freepik - www.freepik.com

Προβλήματα, ιδιαίτερα στην εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα, αντιμετωπίζουν οι χρήστες του Facebook Messenger τις τελευταίες ώρες.

Εκτός λειτουργίας βρίσκεται εδώ και αρκετή ώρα το Facebook, τόσο στην Ευρώπη όσο και στην Ασία, ενώ δυσκολίες αντιμετωπίζουν οι χρήστες στην Ελλάδα αλλά και την Κύπρο.
Τα προβλήματα παρατηρούνται τουλάχιστον στις εκδόσεις Android και web, με πολλούς Ευρωπαίους και Ασιάτες, σύμφωνα με τον χάρτη του downdetector.gr, είτε να μην έχουν πρόσβαση στην εφαρμογή είτε να δυσκολεύονται να τη χρησιμοποιήσουν.

Παράλληλα, οι χρήστες διαμαρτυρήθηκαν ότι δεν φόρτωσε καν και η ιστοσελίδα στην έκδοση web, με αποτέλεσμα να φαίνεται κενή, αν και τα προβλήματα είναι πιο έντονα στην εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα.

Τι είναι το downdetector
Το downdetector προσφέρει τη δυνατότητα παρακολούθησης της κατάστασης και του χρόνου λειτουργικότητας σε πραγματικό χρόνο για εκατοντάδες υπηρεσίες, συμπεριλαμβανομένων των διακοπών λειτουργίας των τηλεπικοινωνιακών (υπηρεσίες ίντερνετ, τηλεφώνου και τηλεόρασης), προβλημάτων με το ηλεκτρονικό τραπεζικό σύστημα, ιστοσελίδων που κατεβαίνουν και εφαρμογών που δεν λειτουργούν. Η υπηρεσία παρακολουθεί πάνω από 6.000 υπηρεσίες σε 45 χώρες.

Η ανίχνευση των διακοπών λειτουργίας βασίζεται σε μία ανάλυση σε πραγματικό χρόνο των αναφορών των χρηστών από πολλές πηγές, συμπεριλαμβανομένων των κοινωνικών δικτύων όπως το Twitter, της ιστοσελίδας του downdetector και των αναφορών που κατατίθενται μέσω της εφαρμογής.