Έργα ζωγραφικής με καμβά το ιταλικό ψωμί Focaccia!

Η παρατεταμένη καραντίνα στο σπίτι, λόγω της πανδημίας, και το λουκέτο στα εστιατόρια οδήγησε πολλούς πίσω στην κουζίνα να δοκιμάσουν φιλόδοξη μαγειρική. Έδωσε, παράλληλα, την ευκαιρία σε επαγγελματίες αλλά και ευφάνταστους ερασιτέχνες αρτοποιούς να κάνουν σπουδαία βήματα στη δημοφιλή, σήμερα, τάση «Garden Focaccia»: την απόδοση σύγχρονων έργων ζωγραφικής με καμβά το ψωμί φοκάτσα, όπως την «Έναστρη Νύχτα» του Βαν Γκογκ, την «Κραυγή» του Έντβαρτ Μουνκ και άλλα.

 

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

How fun is this?!⁠ ⁠ This new garden focaccia trend is just too sweet for the spring season. I love this idea and plan to have the kids help make one over the weekend. This picture is from @nytcooking via Hannah Page. ⁠ ⁠ This is one of the many fun things I’m highlighting on this week’s Weekend Wellness round up. My newsletter subscribers have it in their inbox, but you can take a look via the link @Emilyroachwellness⁠ ⁠ Garden goodness, what to cook for dinner, and my perfect pick for rosé season.⁠ ⁠ Happy May. Enjoy the sunshine today wherever you are.⁠ ⁠ ⁠ ⁠ ⁠ #realfood #BHGfood #feedfeed #kitchn #huffposttaste #FWHealthy #f52grams #rscookingschool #makesmewhole #nytfood #eatingwell #thenewhealthy #PBSfood #mindbodygram #wellnessjourney #wellnessblogger #healthymama #healthypantry #pantrymeals #pandemicbaking #cneprogram #gardenfocaccia #weekendwellness

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Emily Roach Nutrition Coach (@emilyroachwellness) στις

Την τάση εγκαινίασε η Αμερικανή Teri Culletto -πλέον, είναι γνωστή ως Vineyard Baker- η οποία επισκεπτόταν συχνά το Μουσείο Καλών Τεχνών της Βοστώνης. Εντυπωσιασμένη από τους πίνακες του Βαν Γκογκ, εμπνεύστηκε από το έργο του «Ηλιοτρόπια» και με υλικά από τον κήπο της, αναδημιούργησε τον πίνακα. Ήταν ο πρώτος μιας σειράς φοκάτσια την οποία έχει ονομάσει «Van Dough (Βαν Ζύμη)», ως έμμεσο φόρο τιμής στον Vincent Van Gogh. Το πρώτο της έργο εμφανίστηκε στο Instagram τον Φεβρουάριο του 2019 και η Culletto τονίζει ότι σε αυτή τη δραστηριότητα «δεν υπάρχουν κανόνες, μόνον τέχνη». Μοναδικές συμβουλές της είναι να χρησιμοποιούνται ωμά τα λαχανικά- με την εξαίρεση των μανιταριών που πρέπει να σωταριστούν και να αφεθούν να στραγγίξουν- και τα ευαίσθητα μυρωδικά να εμβαπτιστούν σε λεμόνι πριν το ψήσιμο για να διατηρήσουν το χρώμα τους.

Δείτε εδώ τα υλικά και την εκτέλεση για να φτιάξετε τον δικός σας καμβά!