Είναι στα αλήθεια ο πιο κομψά ντυμένος άντρας στον πλανήτη;

Το στυλ είχε και έχει ρόλο-κλειδί στην κοινωνία. Αυτά που φοράμε ορίζουν το ποιοι είμαστε και το τι υποστηρίζουμε. Ο James Maina Mwangi, ένας fashionista στο Ναϊρόμπι της Κένυας, έχει μια γκαρνταρόμπα περίπου 160 κοστουμιών με ταιριαστά αξεσουάρ -συμπεριλαμβανομένων προστατευτικών μασκών για τον κορονοϊό- και υποστηρίζει ότι στα σίγουρα είναι ο πιο κομψός άντρας στη Μαύρη Ήπειρο, αλλά πιθανά και σ’ ολόκληρο τον κόσμο.

Ο 59χρονος James -που βγάζει τα προς το ζην ως «παιδί για όλες τις δουλειές»- έδωσε προσφάτως συνέντευξη. «Οι άντρες ήξεραν πώς να φορούν ρούχα σε μαύρο, καφέ, γκρι ή μπλε νουάρ» τόνισε, στο Ρόιτερς, ενώ φορούσε φωτεινό κίτρινο κουστούμι και καπέλο και προστατευτική μάσκα στην ίδια απόχρωση. «Ο Θεός με φώτισε και μου έδειξε όλα τα διαφορετικά χρώμα που μπορώ να φορώ για να διαφέρω απ’ όλους τους άλλους» πρόσθεσε.

Ο Κενυάτης εγκατέλειψε το σχολείο στα 12 του γιατί δεν υπήρχαν χρήματα για τα δίδακτρα και εξομολογήθηκε ότι, όταν ήταν παιδάκι, είχε ένα μόνο πουκάμισο, που το έπλενε κάθε μέρα και το φορούσε πριν στεγνώσει.

Όταν άρχισε να «ντύνεται» πριν 25 χρόνια, θυμάται ότι η εμφάνισή του αρχικά προκάλεσε περιέργεια, σύντομα όμως προσέλκυσε τον θαυμασμό.

«Τώρα, μπορείτε να με δείτε να φοράω κάθε λογιών χρώματα» λέει, και πληροφορεί ότι δανείζει τα κοστούμια του σε μέλη του εκκλησιάσματος της εκκλησίας στην οποία πηγαίνει να προσευχηθεί, αλλά και σε παιδιά του δρόμου που τα χρειάζονται. «Τα πράγματα έχουν δυσκολέψει τώρα, λόγω της Covid-19. Αυτή η χώρα (σ.σ. η Κένυα) δεν έχει χρήματα».

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ