Αμετάβλητο καιρικό σκηνικό μέχρι Πέμπτη με τοπικές βροχές από Παρασκευή

Χωρίς ιδιαίτερες αλλαγές το καιρικό μας σκηνικό μέχρι και αύριο Πέμπτη με θερμό ρεύμα αέρα να συνεχίζει να μας επηρεάζει που είναι φυσιολογικό για την εποχή με θερμοκρασίες κοντά στις κανονικές τιμές χωρίς κάτι ακραίο. Είμαστε στον Ιούλιο που είναι ένας θερμός μήνας για την Κύπρο. Θα αλλάξει κάτι από Παρασκευή μέχρι και Δευτέρα περίπου αλλά όχι σε όλες τις περιοχές. Φαίνεται κάποια αστάθεια στην περιοχή μας που θα ευνοήσει σε αυξημένες νεφώσεις μεσημέρι προς απόγευμα σε ορεινά και εσωτερικό με το ενδεχόμενο για τοπικές βροχές. Το ρίσκο βροχής για παράλιες περιοχές είναι πολύ χαμηλό έως καθόλου. Θερμοκρασιακά μέχρι Κυριακή δεν αναμένονται ιδιαίτερες αλλαγές με την θερμοκρασία να παραμένει περίπου στα ίδια επίπεδα.

Την επόμενη εβδομάδα αρχής γενομένης από Τρίτη 27 Ιουλίου η θερμοκρασία σε άνοδο και δείχνει να επιστρέφουμε μέχρι το τέλος τους μήνα στα 40αρια με το καιρό να γίνεται πιο θερμός από αυτήν την εβδομάδα.

Πέμπτη 22 Ιουλίου
Ηλιοφάνεια με τοπική χαμηλή νέφωση αυγινές ώρες πιο αυξημένη στα δυτικά και βόρεια τμήματα του νησιού ενώ μεσημέρι προς απόγευμα πολύ λίγες τοπικές νεφώσεις στα ορεινά.

Μέγιστες θερμοκρασίες μεσημεριανές ώρες: Κοντά στα κανονικά.
Εσωτερικό: 36-38 βαθμούς. Τοπικά σε Λευκωσία έως 39 βαθμούς.
Δυτικά-επαρχία Πάφου: 30-32
Νότια-επαρχία Λεμεσού: 32-33
Νοτιοανατολικά-επαρχία Λάρνακας: 32-33
Ανατολικά-επαρχία Αμμοχώστου: 32-33
Ορεινά: 27-32
Τρόοδος: 25
Ημιορεινά: 32-34

Άνεμος: Βορειοδυτικό έως Νοτιοδυτικό ρεύμα αέρα εντάσεως 1 έως 3 ενώ μεσημέρι προς απόγευμα 2 έως 4 μποφόρ αλλά στα νοτιοανατολικά και βορειοδυτικά έως 5 μποφόρ.

Ο αντικυκλώνας παραμένει σε βορειοδυτική Ευρώπη και με τον άνεμο να γυρίζει με βάση τους δείκτες ενός ρολογιού από τα βόρεια-βορειοανατολικά του κράσπεδα έχει κατεβάζει Αυλώνα δροσερού ρεύματος αέρα από τα βόρεια προς τα νότια και αυτό βοηθά στο να μην δεχόμαστε πολύ θερμό ρεύμα αέρα τουλάχιστον τις επόμενες ημέρες όμως παραμένει θερμό το ρεύμα αέρα στην περιοχή μας με θερμοκρασίες κοντά στις κανονικές τιμές. Λόγω αυτής της κατάβασης φαίνεται να μας ευνοήσει κάποια αστάθεια από Παρασκευή.

Καιρικές συνθήκες από Παρασκευή μέχρι Δευτέρα ηλιοφάνεια ενώ αυγινές ώρες θα παρατηρείται και χαμηλή νέφωση ενώ μεσημέρι με απόγευμα αυξημένες τοπικές νεφώσεις σε ορεινά και εσωτερικό με το ενδεχόμενο κάποιας αστάθειας στην περιοχή μας μέχρι Δευτέρα 23-26 Ιουλίου με τοπικές βροχές ορεινά και στο εσωτερικό.

Μέγιστες θερμοκρασίες στο εσωτερικό από 36 έως 38 βαθμούς ενώ στα παράλια 30-33 βαθμούς περίπου ενώ τοπικά στα νοτιοανατολικά έως 34 βαθμούς πολύ τοπικά.
Άνεμος 1 έως 3 μποφόρ ενώ μεσημέρι με απόγευμα 2 έως 4 μποφόρ.

Αναμένεται σταδιακή αύξηση στην υγρασία από Πέμπτη και να είναι από 34% έως 70% ενώ Παρασκευή από 40 έως 75%.

 

Αναλυτική πρόγνωση του καιρού, καθημερινά, από τον Τάσο Ιεροδιακόνου στο Weather Forcast Ierodiakonou και το PrimeTime.