Αναβλήθηκε και η Eurovision! Αναμένουμε τις αποφάσεις και για τους Ολυμπιακούς στο Τόκιο

Οργανωτικές επιτροπές μελετούν τις εξελίξεις και η μία μετά την άλλη προχωρούν σε ανακοινώσεις για την αναστολή ή και την ακύρωση των διοργανώσεων. Πρόσφατα, οι διοργανωτές της Eurovision με επίσημη ανακοίνωση έκαναν γνωστή την ακύρωση της διοργάνωσης και δόθηκε νέο ραντεβού για το 2021. Η διοργάνωση, όπως είναι γωνστό θα γινόταν τον Μάιο στο Ρότερνταμ. Προς αναβολή φαίνεται να οδηγείται και η διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων 2020. Προς το παρών όμως κανένας από τους αρμόδιους δεν το επιβεβαιώνει.

Η σχετικά ανακοίνωση της Eurovision κάνει το γύρο του διαδικτύου!

 

«Λυπούμαστε βαθύτατα, καθώς πρέπει να ανακοινώσουμε την ακύρωση του διαγωνισμού της Eurovision για το 2020 στο Ρότερνταμ. Τις τελευταίες εβδομάδες διερευνήσαμε πολλές εναλλακτικές επιλογές, για να επιτρέψουμε στο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision να προχωρήσει. Ωστόσο, η αβεβαιότητα που δημιουργείται από την εξάπλωση του COVID-19 σε όλη την Ευρώπη – και οι περιορισμοί που εφαρμόζουν οι κυβερνήσεις των συμμετεχόντων ραδιοτηλεοπτικών φορέων και των ολλανδικών αρχών – σημαίνει ότι η EBU έχει λάβει τη δύσκολη απόφαση πως είναι αδύνατο να συνεχιστεί η ζωντανή εκδήλωση, όπως σχεδιάστηκε.

Είμαστε πολύ περήφανοι που ο διαγωνισμός τραγουδιού της Eurovision ενώνει το κοινό κάθε χρόνο χωρίς διακοπή, για τα τελευταία 64 χρόνια και εμείς, όπως και τα εκατομμύρια των οπαδών σε όλο τον κόσμο, είμαστε εξαιρετικά λυπημένοι που δεν μπορεί να γίνει τον Μάιο. Η EBU, η NPO, η NOS, η AVROTROS και η πόλη του Ρότερνταμ θα συνεχίσουν μια συζήτηση σχετικά με τη φιλοξενία του διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision το 2021.

Θα ζητούσαμε από τους ανθρώπους να φέρουν μαζί μας, ενώ εργαζόμαστε μέσα από τις συνέπειες αυτής της άνευ προηγουμένου απόφασης και αναμένουμε υπομονετικά περαιτέρω νέα τις επόμενες μέρες και εβδομάδες. Θα θέλαμε να αποτίσουμε φόρο τιμής σε όλους τους ομιλητές της Ολλανδίας και στους 41 βουλευτές που εργάστηκαν τόσο σκληρά για το σχεδιασμό του φετινού γεγονότος.

Είμαστε όλοι λυπημένοι που ο Διαγωνισμός Τραγουδιού της Eurovision δεν θα μπορέσει να διοργανωθεί τον Μάιο και γνωρίζουμε ότι ολόκληρη η οικογένεια της Eurovision, σε όλο τον κόσμο, θα συνεχίσει να παρέχει αγάπη και στήριξη ο ένας στον άλλο σε αυτή τη δύσκολη στιγμή».

Εν αναμονή αποφάσεων για τους Ολυμπιακούς αγώνες

Η κυβερνήτης του Τόκιο, Γιούρικο Κόικε, θεωρεί πως είναι ακόμα νωρίς για οποιαδήποτε συζήτηση σχετικά με το εάν οι Αγώνες πρέπει να γίνουν όπως έχει προγραμματιστεί! Η ίδια σε δηλώσεις της υπογράμμισε ότι η μάχη κατά του κορωνοϊού είναι ουσιαστικής σημασίας για την διοργάνωση ασφαλών Ολυμπιακών Αγώνων στην πόλη της.

Η Κυβερνήτης της πόλης που θα φιλοξενήσει τους Ολυμπιακούς, σημείωσε ότι βρίσκεται σε στενή επαφή με τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή και την κεντρική κυβέρνηση σχετικά με την κατάσταση, επισημαίνοντας πως αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν σκέψεις είτε για ακύρωση των Ολυμπιακών είτε για τη διεξαγωγή τους χωρίς θεατές.