Πώς θα αναθερμάνουμε τη σεξουαλική μας ζωή;

Tips ανανέωσης για μια υγιή σχέση!

Η σεξουαλική σχέση χρειάζεται να ανανεώνεται στο ζευγάρι που διατηρεί μακροχρόνιο δεσμό, έτσι ώστε να μην επαναπαύεται σε μια ρουτίνα χωρίς ευχαρίστηση. Και το καλοκαίρι είναι μια ιδανική ευκαιρία για αυτό!

Πώς μπορούν λοιπόν οι σύντροφοι να αναθερμάνουν τη σχέση τους;

Καταρχήν πρέπει να θυμούνται ότι οφείλουν να περιποιούνται και να φροντίζουν την εικόνα τους μιας και αυτή αποτελεί το πρώτο «κάλεσμα» στο ερωτικό παιχνίδι.

Δείξτε στο σύντροφό σας ότι νοιάζεστε γι’ αυτόν και τη σχέση σας με το να αφιερώνετε χρόνο στο σώμα σας, στην ενδυμασία σας αλλά και στην προσωπική σας υγιεινή.

Μην ξεχνάτε τα προκαταρκτικά, το ερωτικό παιχνίδι δηλαδή που προηγείται της ερωτικής επαφής. Συνήθως, όσο πιο πολλά χρόνια είναι η σχέση, τόσο ο χρόνος που αφιερώνεται στα προκαταρκτικά μειώνεται, με αποτέλεσμα το ζευγάρι να περνάει κατευθείαν στην ερωτική πράξη.

Προκειμένου να κρατηθεί ζωντανή η σεξουαλική σας ζωή, αφιερώστε χρόνο στην αμοιβαία ευχαρίστηση που προσφέρουν τα προκαταρκτικά παιχνίδια, μιας και αυτά ουσιαστικά ανοίγουν το δρόμο προς τον οργασμό και την αμοιβαία ικανοποίηση.

Μοιραστείτε τις σεξουαλικές σας επιθυμίες!

Μη διστάζετε να πείτε στο σύντροφό σας μία φαντασίωσή σας ή κάτι που θα θέλατε να κάνετε μαζί. Τέλος προσπαθήστε να αλλάξετε παραστάσεις και να σπάσετε τη ρουτίνα π.χ. κανονίζοντας μια έξοδο ή κάνοντας ένα ταξίδι.

Είναι ευνόητο πως ένα ζευγάρι χρειάζεται να προσπαθεί να έχει μια ποιοτική συναισθηματική σχέση και ένα ανοιχτό κανάλι επικοινωνίας. Προσπαθήστε να μιλάτε ανοιχτά ο ένας στον άλλον για το πώς αισθάνεστε, μοιραστείτε τους φόβους σας, τις ανησυχίες σας και τις προσδοκίες σας από τησχέση που μοιράζεστε.

Με τη συνεργασία του Δρ. Θάνου Ασκητή, Νευρολόγου-Ψυχιάτρου, Διδάκτωρα Ψυχιατρικής Πανεπιστημίου Αθηνών, Προέδρου του Ιατρικού Κέντρου Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας & της Θέκλας Βασιλείου, Ψυχολόγου στο Ιατρικό Κέντρο Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας Δρ. Θάνου Ασκητή