Αποκομμένη ψυχρή λίμνη με αβαθές χαμηλό βαρομετρικό

Ασταθείς θα είναι οι καιρικές συνθήκες τις επόμενες ημέρες μέχρι και Παρασκευή 10 Απριλίου ειδικά μεσημεριανές και απογευματινές ώρες με τοπικές βροχές και καταιγίδες. Πιο αυξημένες οι πιθανότητες για βροχές στα ορεινά-ημιορεινά και εσωτερικού περιοχές.

Αυτό θα οφείλεται σε αποκομμένη ψυχρή λίμνη στην ανώτερη ατμόσφαιρα με αβαθές χαμηλό βαρομετρικό στην περιοχή του νοτιοανατολικού Αιγαίου. Το χαμηλό βαρομετρικό θα παραμείνει στάσιμο στην εκεί περιοχή. Κυρίως η περιοχή μας θα επηρεάζεται από την αποκομμένη ψυχρή λίμνη με ασταθείς καιρικές συνθήκες ανοιξιάτικης υφής.

Οι θερμοκρασίες θα κυμαίνονται σε κανονικές τιμές για την εποχή ενώ κατά περιόδους λόγω και του άστατου καιρού θα πέφτει και λίγο κάτω της κανονικής.

Τρίτη 7 Απριλίου
Ηλιοφάνεια με νεφώσεις πιο αυξημένες μεσημέρι και απόγευμα σε ορεινά-ημιορεινά αλλά και προς εσωτερικού περιοχές. Μικρό ενδεχόμενο τοπικών περιορισμένων βροχών σε ορεινά και εσωτερικό.

Ελάχιστες θερμοκρασίες τις αυγινές ώρες στους 11 βαθμούς στο εσωτερικό και στους 13 βαθμούς σε παράλιες περιοχές. Στα ορεινά 3-6 βαθμούς.

Μέγιστες θερμοκρασίες στους 20-22 βαθμούς στο εσωτερικό και 19-21 βαθμούς στα παράλια. Πάνω στα ορεινά 8-14 βαθμούς.

Άνεμοι Δυτικοί-Βορειοδυτικοί αλλά στα παράλια Λεμεσού-Λάρνακας και Αμμοχώστου μεσημέρι με απόγευμα σε Νοτιοδυτικοί εντάσεως 2-3 μποφόρ ενώ μεσημέρι προς απόγευμα και έως 4 μποφόρ στα νότια-νοτιοανατολικά παράλια.

Τετάρτη 8 Απριλίου
Αυξάνονται μερικώς οι πιθανότητες για τοπικές βροχές μεσημέρι με απόγευμα με το ενδεχόμενο εκδήλωσης καταιγίδας τοπικά. Μικρή πτώση θερμοκρασίας με τις μέγιστες έως 21 βαθμούς στο εσωτερικό και έως 19 βαθμούς σε παράλιες περιοχές. Στα ορεινά 6 έως 12 βαθμούς. Ανέμοι Βορειοδυτικοί έως Νότιοι-Νοτιοδυτικοί 2-3 μποφόρ.

Πέμπτη και Παρασκευή 9-10 Απριλίου αυξάνονται περαιτέρω οι πιθανότητες για τοπικές βροχές που θα εκδηλωθούν και καταιγίδες. Η θερμοκρασία δεν αναμένεται να παρουσιάσει ιδιαίτερη μεταβολή.

Τις επόμενες ημέρες η θερμοκρασία σε περιοχές που θα παρατηρούνται αυξημένες νεφώσεις με βροχές θα είναι πιο χαμηλή. Σε περιοχές με καταιγίδα υπάρχει το ενδεχόμενο να παρατηρείται και χαλαζόπτωση αλλά να υπάρχει και η πιθανότητα σε πιο τοπικό επίπεδο να παρατηρηθεί ισχυρή καταιγίδα.

Θα το δούμε αναλυτικά σε επόμενα δελτία καιρού…

 

Αναλυτική πρόγνωση του καιρού, καθημερινά, από τον Τάσο Ιεροδιακόνου στο Weather Forcast Ierodiakonou και το PrimeTime.