Αρνίσιο κότσι από τον Chef στο Chesters, Zarko Rakanovic

Ο chef του εστιατορίου Chesters, Zarko Rakanovic, μας μαγειρεύει αρνίσιο κότσι. Δείτε αναλυτικά τη συνταγή.

Υλικά

  • 4 Κομμάτια αρνίσιο κότσι ( 500 γρ. ο καθένας , 1 για κάθε άτομο)
  • 500 γρ. Κρεμμύδι
  • 500 γρ. Καρότο
  • 300 γρ. Σέλινο
  • 4-5 Σκελίδες σκόρδου
  • 50-100 γρ. Μουστάρδα (dijon)
  • 3-4 Φύλλα δάφνης
  • Φρέσκο θυμάρι
  • Χοντρό πιπέρι
  •  Αλάτι και πιπέρι
  • Ελαιόλαδο
  • 500 μλ. Ξηρό κόκκινο κρασί
  • 1L Ζωμό κοτόπουλου ή βοδινού

Προετοιμασία

  1. Μαρινάρουμε το κότσι με μουστάρδα, αλάτι και πιπέρι, θυμάρι και λίγο ελαιόλαδο και αφήστε το στο ψυγείο όλο το βράδυ.
  2. Προθερμαίνουμε ένα τηγάνι(που είναι κατάλληλο για φούρνο) με λίγο ελαιόλαδο, σοτάρουμε το αρνίσιο κότσι( μην φοβάστε να του δώσετε λίγο χρώμα – θα δώσει καλύτερη γεύση αργότερα).
  3. Όταν το κότσι πάρει χρυσάφι χρώμα προσθέστε ψιλοκομμένο κρεμμύδι, καρότο, σέλινο, φύλλα δάφνης το υπόλοιπο θυμάρι, το χοντρό πιπέρι και σοτάρετε για 10-15 λεπτά.
  4. Προσθέστε κρασί, χαμηλώστε την θερμοκρασία και αφήστε το να καταστιθεί.
  5. Προσθέστε το ζωμό, ανακατέψτε καλά, αυξήστε την θερμοκρασία και αφήστε το να βράσει για 10-15 λεπτά και μεταφέρετέ το τηγάνι στο φούρνο.
  6. Ψήστε στους 140-150 βαθμούς για 3 ώρες
  7. Μετά από 3 ώρες ελέγξτε το κότσι, αν φαίνεται ότι ξεχωρίζει το κόκκαλο από το κρέας τότε είναι έτοιμο, αν όχι ψήστε το λίγο περισσότερο.
  8. Το κότσι προτείνουμε να το σερβίρετε με πατάτες, η λαχανικά η ριζότο.

 

Food Knowledge

ΘΥΜΑΡΙ
Το θυμάρι αναζωογονεί το ανοσοποιητικό σύστημα. Δοκιμάστε τσάι από θυμάρι, είναι επίσης ένα από τα πλουσιότερα αντιοξειδωτικά φυτά. Περιέχει Βιταμίνη Β, Α, Κ, Ε, C, B-καροτίνη και φολικό οξύ.