Γαρίδες Σαγανάκι

Υπέροχο, καλοκαιρινό πιάτο!

Μια συνταγή από την Marlen Antonik, Head Chef at estilo

Υλικά

  • 6 τμχ γαρίδες (8-12) χωρίς κέλυφος
  • 230γρ. σάλτσα ντομάτας
  • 80γρ. φέτα
  • 40ml ούζο
  • Αλάτι και πιπέρι για γεύση
  • Λίγη ρίγανη
  • 750 ml Χυμό ντομάτας
  • Για την σάλτσα ντομάτας:
  • Ελαιόλαδο για το μαγείρεμα
  • 300γρ. κρεμμύδι
  • 3 φύλλα δάφνη
  • 1 κουταλάκι σκόρδο λιωμένο
  • 1/2 κουταλάκι φρέσκο θυμάρι
  • 2 κουταλάκια πάπρικα
  • 3 κουταλιές φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 3 κουταλιές φρέσκο κόλιανδρο ψιλοκομμένο
  • 400ml ξηρό άσπρο κρασί
  • Αλάτι και πιπέρι για γεύση

Προετοιμασία
Για τις γαρίδες

Μαρινάρουμε τις γαρίδες (πάρτε τις καθαρισμένες γαρίδες και βάλτε τις σε δοχείο με το ούζο, αλάτι και πιπέρι και αφήστε για δύο ώρες να μαριναριστούν).

Για τη σάλτσα ντομάτας

Τοποθετήστε σε βαθύ σκεύος το ελαιόλαδο να ζεσταθεί, προσθέστε το κρεμμύδι, τα φύλλα δάφνης και το φρέσκο θυμάρι και μαγειρέψτε για 3 λεπτά.

Στη συνέχεια προσθέστε το σκόρδο και μαγειρέψτε για ακόμη 1 λεπτό.

Κατόπιν βάλτε το μαϊντανό και κόλιαντρο και μαγειρέψτε για ένα ακόμη λεπτό προτού βάλετε την πάπρικα, το αλάτι και το πιπέρι καθώς και το άσπρο κρασί,  μαγειρέψτε για περίπου 1 λεπτό και προσθέστε το χυμό ντομάτας.

Όταν αρχίσει να βράζει μαγειρέψετε για 20 λεπτά και σβήστε τη φωτιά.

Για το σαγανάκι

Τοποθετήστε σε τηγάνι λίγο ελαιόλαδο, αφού βγάλετε τις γαρίδες απο τη μαρινάδα τις ψήνετε λίγο μέχρι να πάρουν χρυσό χρώμα.

Σε ένα πυρίμαχο σκεύος βάζετε τη σάλτσα, τις γαρίδες και τέλος την φέτα.

Ψήνετε στο φούρνο για 4-5 λεπτά στους 210° βαθμούς.

 

food knowledge

Μαύρο Πιπέρι

Το μαύρο πιπέρι κατάγεται από την Ινδία και αρχικά χρησιμοποιείτο κατά κόρον στην Ινδική, Κινεζική και Ιαπωνική κουζίνα και σήμερα σε όλο τον κόσμο, για να νοστιμίσει τα φαγητά μας και να τους δώσει πικάντικη γεύση.

Αυτό το μπαχαρικό κάνει το σώμα μας να ιδρώνει και έτσι το απαλλάσσει από βλαβερές τοξίνες.

Αν υποφέρετε από κρύωμα στο στήθος, προσθέστε μαύρο πιπέρι σε ένα δυνατό, αχνιστό φλιτζάνι τσάι μέντας και θα συμβάλει στην καταπολέμηση της συμφόρησης.

Την επόμενη φορά που θα κοπείτε, βάλτε στην πληγή λίγο μαύρο πιπέρι. Αυτό θα βοηθήσει να σταματήσει την αιμορραγία.