Γαϊδουράκια βοηθούν τους «ανθρώπους της πρώτης γραμμής» να ξεπεράσουν το στρες του κορωνοϊού

Οι ιδιοκτήτες μιας φάρμας στην Ισπανία διαθέτουν τα γαϊδουράκια τους σε όλους τους «ανθρώπους της πρώτης γραμμής», με στόχο να τους βοηθήσουν να ξεπεράσουν το στρες που τους άφησε η επώδυνη εμπειρία του κορωνοϊού.

Στην Ουέλβα της Ισπανίας, οι ιδιοκτήτες μιας φάρμας καλούν όλους τους ανθρώπους, που τόσο καιρό ήταν στην πρώτη γραμμή αντιμετώπισης της πανδημίας, να περάσουν λίγο χρόνο στην εξοχή και να ξεφύγουν από τον εφιάλτη του κορωνοϊού.

Η πρωτοβουλία αυτή πραγματοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος «Dr. Donkey», κατά τη διάρκεια του οποίου οι επισκέπτες χαλαρώνουν και ασχολούνται ολημερίς με τη φροντίδα των γαϊδουριών.

Μονόφθαλμο παγκ βοηθά συναισθηματικά το προσωπικό νοσοκομείου στο Μεξικό στη «μάχη» με τον κορωνοϊό

«Το πρόγραμμα “Dr. Donkey” είναι μια ιδέα για να δώσουμε έστω και μια μικρή επιβράβευση, είναι χρέος μας για όλα όσα έκαναν οι εργαζόμενοι στον τομέα υγείας. Απευθύνεται σε όλους τους ανθρώπους που δουλεύουν στα νοσοκομεία και για τους φύλακες, τους οδηγούς, οι οποίοι δούλεψαν τόσο σκληρά και εξακολουθούν να εργάζονται ενάντια στην πανδημία της COVID-19. Τους καλούμε να έρθουν εδώ και να κάνουν δραστηριότητες άσχετες με τη δουλειά τους» λέει ο πρόεδρος του σωματείου «El Burrito Feliz», Λουίς Μανουέλ Μπεχαράνο.

Το πρόγραμμα «Doctor Burro», ή αλλιώς «Dr. Donkey», έχει βοηθήσει και στο παρελθόν άτομα που βίωσαν τραυματικές εμπειρίες.

Αυτό το διάστημα όμως, επικεντρώνεται στη στήριξη και στη χαλάρωση των ανθρώπων που βρέθηκαν στα νοσοκομεία αναφοράς και βοηθούσαν τους ανθρώπους που νόσησαν από την COVID-19.

 

Πηγή