Σε γυάλινα κουτιά οι οικογενειακές επισκέψεις σε γηροκομείο της Ολλανδίας

Μία μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων στην πόλη Βλααρντίνγκεν στην Ολλανδία εφάρμοσε ένα ασφαλές σύστημα για να μπορούν οι ηλικιωμένοι να συναντούν τα αγαπημένα τους πρόσωπα, καθώς μέχρι τώρα οι οικογενειακές επισκέψεις είχαν αναβληθεί λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Με τη χρήση ενός γυάλινου κινητού κουτιού, οι συγγενείς των ηλικιωμένων μπορούν να τους επισκεφθούν χωρίς να τους εκθέσουν σε κίνδυνο.

«Αυτή είναι η πρώτη φορά που χρησιμοποιώ αυτό το καρότσι και είναι ένας ωραίος τρόπος να συναντήσω τη μητέρα μου ξανά. Η απόσταση είναι πολύ μικρότερη, δεν μπορείς να δώσεις το χέρι σου ή μία αγκαλιά όμως είναι πολύ καλύτερο από το να είσαι έξω από το παράθυρο. Ναι είναι μία πολύ καλή ιδέα για να έρθεις κοντά στους συγγενείς σου», αναφέρει ο Κορ Βαν Λίζντεν, που επισκέφτηκε τη μητέρα του.

Ο εμπνευστής της ιδεάς, Νικ Βαν Μπάλεν, ανέφερε ότι η εταιρεία του κατασκεύασε πάνω από 30 τέτοια κινητά κουτιά σε λιγότερο από δύο μήνες.

«Αν σταματήσουμε να παραδίδουμε αυτά τα καροτσάκια, αυτό σημαίνει ότι ο κορωνοϊός έχει φύγει και αυτό θα ήταν φοβερό. Είναι κάτι που όλοι θέλουν, αλλά όσο υπάρχει, θέλουμε να δώσουμε μια λύση στους ανθρώπους που δεν μπορούν να επισκεφθούν τα αγαπημένα τους πρόσωπα», ανέφερε ο Βαν Μπάλεν.

Οι επισκέψεις μελών της οικογένειας σε γηροκομεία στην Ολλανδία σταμάτησαν από τις 20 Μαρτίου ως μέρος των προσπαθειών για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

 

Πηγή