Δάσκαλοι κερδίζουν το ενδιαφέρον και τις καρδιές των μαθητών μέσω TikTok

Οι εκπαιδευτικοί στη Ρωσία ξεκίνησαν μία δράση όπου χρησιμοποιούν τα social media για να μιλήσουν στα παιδιά με τη δική τους «γλώσσα», για δύσκολες έννοιες με απλά λόγια. Όπως φαίνεται, αυτή η μέθοδος έχει απήχηση στους μαθητές και τα βίντεο των δασκάλων έχουν γίνει πολύ δημοφιλή.

Οι δάσκαλοι στη Ρωσία μπαίνουν στο κλίμα της εποχής και άρχισαν να χρησιμοποιούν το TikTok για να προσεγγίσουν τα παιδιά και να κάνουν πιο προσιτό το μάθημα στο σχολείο.

Με χιούμορ και δημιουργικότητα, προσπαθούν να εξηγήσουν στους μαθητές σε απλή γλώσσα πιο δύσκολες έννοιες και να κάνουν πιο διασκεδαστικό το διάβασμα στο σπίτι.

Φυσικοί, μαθηματικοί, φιλόλογοι, βιολόγοι φτιάχνουν βίντεο στο TikTok και εξηγούν στη «γλώσσα» των παιδιών με διάφορους ευφάνταστους τρόπους το κάθε θέμα.

Ο νέος τρόπος με τον οποίο μπορούν να πάρουν εκατοντάδες ιδέες και life hacks σχετικά με τα μαθήματα χωρίς να βγουν καν από το σπίτι είχε απήχηση σε εκατομμύρια μαθητές και τα βίντεο των εκπαιδευτικών στο TikTok έχουν γίνει πολύ δημοφιλή.

 

Πηγή