Δροσερό και light cheescake από την Ελένη Μαρτίδου

Το light και δροσερό cheescake χωρίς καθόλου ζάχαρη ετοίμασε η Ελένη Μαρτίδου με αγάπη για όλους όσοι την ακολουθούν τη γνωστή σελίδα μαγειρικής Helena’s Greek cooking.

Υλικά

  • 1 πακέτο μπισκότα digestive χωρίς ζάχαρη
  • 1 συσκευασία τυρί κρέμα light (250-300 γρ.)
  • 1 γιαούρτι στραγγιστό 0% λιπαρά (500 γρ.)
  • 1 φακελάκι φρουί ζελέ χωρίς ζάχαρη (φράουλα ή κεράσι οποία γεύση θέλετε )
  • 2 κ.σ γεμάτες βιτάμ light η άλλο βούτυρο ελαφρύ
  • Φρούτα της αρεσκείας σας
  • Μαρμελάδα φράουλας χωρίς ζάχαρη ή με κρυσταλλική ζάχαρη Στεβιας

Εκτέλεση

  1. Αλεθουμε τα μπισκότα στο μούλτι να γίνουν σκόνη. Τα απλώνουμε σε ένα πυρεξ μικρό 20Χ20 και ρίχνουμε από πάνω το λιωμένο Βιτάμ. Τρίβουμε με τα χέρια μας να πάει παντού το βιτάμ και πατάμε να γίνει ίσια η επιφάνεια του μπισκότου. Βάζουμε στο φούρνο για 5 λεπτά 175’C αέρα.
  2. Φτιάχνουμε το φρουί ζελέ με ένα ποτήρι ζεστό νερό, το ανακατεύουμε καλά να λιώσει και προσθέτουμε άλλο ένα ποτήρι κρύο νερό και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει λίγο.
  3. Στο μίξερ χτυπάμε το γιαούρτι και το τυρί κρέμα. Ρίχνουμε και το ζελέ και τα χτυπάμε όλα μαζι για λίγο. Ρχνουμε το μείγμα που φτιάξαμε πάνω στη βαση μπισκότου και βάζουμε στο ψυγείο τουλάχιστον 3 ώρες μέχρι να σφίξει καλά.
  4. Τέλος αφού έχει σφίξει το γλυκό,αν θέλουμε βγάζουμε στρογγυλους δίσκους με κούπα πατ η αφήνουμε μεσα στο πυρεξ. Προσθέτουμε από 1 κ.σ μαρμελάδα και φρέσκα φρούτα της αρεσκείας σας.

Καλή επιτυχία! Δοκιμάστε το cheesecake, χωρίς τύψεις.