Η νέα δυνατότητα του Messenger που δοκιμάζεται και θα κάνει πιο ασφαλείς τις συνομιλίες μας

Background photo created by rawpixel.com - www.freepik.com

Ένα καινούριο χαρακτηριστικό δοκιμάζει το Facebook, το οποίο στοχεύει να κάνει πιο ασφαλείς τις συνομιλίες μας στο Messenger, μιας και η εταιρεία έχει βρεθεί στο στόχαστρο επικρίσεων για την προστασία των δεδομένων.

Η ασφάλεια των δεδομένων και των συνομιλιών μας στο διαδίκτυο είναι από τους πιο σημαντικούς τομείς και το Facebook που, πολλάκις, έχει βρεθεί στο στόχαστρο επικρίσεων, δοκιμάζει ένα νέο χαρακτηριστικό στο Messenger.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον εξειδικευμένο ιστότοπο για θέματα Τεχνολογίας, engadget.com, το Facebook φέρεται να δοκιμάζει τη χρησιμότητα του Face ID ή/και του Touch ID ως προς τον τρόπο πρόσβασης στο Messenger.

Ειδικότερα, το κινητό τηλέφωνο μπορεί να μην είναι κλειδωμένο, αλλά, σύμφωνα με το νέο -υπό δοκιμή- χαρακτηριστικό του Messenger, για να μπει κάποιος στην υπηρεσία ανταλλαγής μηνυμάτων, πρέπει να ξεπεράσει τον σκόπελο είτε της ψηφιακής αναγνώρισης (προσώπου ή/και δακτυλικού αποτυπώματος) είτε του κωδικού πρόσβασης (PIN).

Μάλιστα, ο χρήστης μπορεί να ορίσει συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, μετά το πέρας του οποίου απαιτείται από την εφαρμογή η εκ νέου εξακρίβωσή του προκειμένου να επιτραπεί η πρόσβαση στο Messenger του Facebook.

Η εταιρεία δοκιμάζει τη νέα δυνατότητα ασφαλείας, προς το παρόν, σε ένα μικρό ποσοστό χρηστών του Messenger σε iOS, χωρίς να αποκλείεται το ενδεχόμενο να γίνει διαθέσιμη και σε εκείνους με λογισμικό Android στα κινητά τηλέφωνά τους.

Άλλωστε, σε ανακοίνωσή του, εκπρόσωπος του Facebook υποστήριξε -μεταξύ άλλων- το εξής:

«Θέλουμε να δώσουμε στους χρήστες περισσότερες επιλογές και ελέγχους για την προστασία των ιδιωτικών τους μηνυμάτων και πρόσφατα αρχίσαμε να δοκιμάζουμε μια λειτουργία που σας επιτρέπει να ξεκλειδώσετε την εφαρμογή Messenger χρησιμοποιώντας τις ρυθμίσεις της συσκευής σας».

Πηγή