Ζώδια: Το τετράγωνο Αφροδίτης – Πλούτωνα προκαλεί δεύτερες σκέψεις

Σήμερα Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου και καθώς πλησιάζουμε στο τέλος του μήνα είναι έντονη η επιρροή του τετραγώνου της Αφροδίτης από τον Κριό με τον Πλούτωνα στον Αιγόκερω, η οποία θα κρατήσει μέχρι και τις πρώτες μέρες του επόμενου μήνα, αλλά θα είναι πιο έντονη από σήμερα μέχρι και το Σάββατο που πραγματοποιείται με ακρίβεια. Μήπως ψάχνουμε την ευτυχία σε καταστάσεις που δεν έχουν να μας προσφέρουν το παραμικρό; Μήπως επιμένουμε να λειτουργούμε εγωιστικά και να ενδιαφερόμαστε μόνο για την πάρτη μας, χωρίς να μας απασχολεί το κατά πόσο με αυτόν τον τρόπο διατηρούμε τις ισορροπίες στο περιβάλλον μας; Ο Πλούτωνας έρχεται για να μας κάνει να το ξανασκεφτούμε. Μόνο που δεν το λες “δεύτερη ευκαιρία” ακριβώς, αφού το τίμημα είναι μεγάλο και σε πολλές περιπτώσεις δεν μπορούμε να επανορθώσουμε. Αυτό που συμβαίνει στην πραγματικότητα είναι ότι μηδενίζουμε το κοντέρ κι από εκεί και πέρα είναι στο χέρι μας κατά πόσο θα αλλάξουμε ή αν θα αποδεχτούμε ότι και στο μέλλον είναι πιθανό κάποιες επιλογές μας να γίνουν η αιτία να ξανανιώσουμε τον πόνο ή την απώλεια κάποιων ανθρώπων απ’ τη ζωή μας.

1Κριός

Το κλείσιμο της εβδομάδας σε βρίσκει να τρώγεσαι λίγο με τα ρούχα σου και μάλιστα κυριολεκτικά, αφού ίσως νιώθεις ανασφάλεια με την εμφάνισή σου ή ότι χρειάζεται να ανανεώσεις την γκαρνταρόμπα σου με ρούχα που σου ταιριάζουν περισσότερο. Πριν όμως αρχίζεις τα ξοδεύεις τα λεφτά σου δεξιά και αριστερά προσπάθησε να καταλάβεις τι είναι αυτό που σε ενοχλεί μέσα σου και δε νιώθεις καλά με τον εαυτό σου, γιατί όσα ρούχα και να αλλάξεις αν δεν φροντίσεις να αντιμετωπίσεις ευθέως αυτά που σε απασχολούν δεν πρόκειται να νιώσεις καλύτερα.

2Ταύρος

Αυτές τις μέρες καλό θα είναι να κοιτάξεις να κρατήσεις αποστάσεις από ανθρώπους που μπορεί να σε εκνευρίζουν λίγο πιο εύκολα. Όχι τίποτα άλλο, αλλά στο τέλος σε βλέπω να αναλώνεσαι στο να πάρεις την εκδίκησή σου, αντί να ασχοληθείς με τα ουσιαστικά θέματα της ζωής σου. Ενδεχόμενες νέες συμφωνίες δε θα σου αποφέρουν όσα περιμένεις, για να μη σου πω ότι στο τέλος μπορεί να βγεις και χρεωμένος. Τέλος, θα σου πρότεινα να μη δώσεις τροφή για συζητήσεις και να μην πάρεις το ρίσκο να εμπλακείς σε μία παρασκηνιακή υπόθεση. Το τελευταίο αφορά κυρίως στα ερωτικά σου.

3Δίδυμος

Όσο πλησιάζουμε στο τέλος της εβδομάδας είναι πιθανό να νιώσεις ότι κάποιοι φίλοι σου δεν είναι τόσο κοντά σου όσο θα ήθελες ή ότι κάποιοι άνθρωποι που σου είχαν εγγυηθεί ότι θα είναι δίπλα σου και θα στήριζαν τις προσπάθειές σου δεν φαίνονται τελικά και τόσο πρόθυμοι. Γενικότερα πάντως θα σου πρότεινα να μην μπλέξεις τις φιλικές με τις επαγγελματικές σου σχέσεις. Από την άλλη ίσως νιώθεις ότι δεν ανήκεις πραγματικά σε μία ομάδα ή ότι αυτή έχει πάψει να σε εμπνέει και να σε εκφράζει όπως παλιά.

4Καρκίνος

Στο τελείωμα της η εβδομάδα σε φέρνει αντιμέτωπο με την ανάγκη σου να τελειώνεις μία και καλή από κάπου που στην πραγματικότητα βρίσκεσαι από συνήθεια ή για οποιονδήποτε άλλο λόγο, πάντως όχι επειδή εκεί θέλεις να είσαι. Ένας γάμος ή η δουλειά σου ίσως περνάει κρίση και η κατάσταση έχει φτάσει σε εκείνο το κρίσιμο σημείο όπου θα πρέπει είτε να κάνεις κάποιες δραστικές αλλαγές, είτε να αρχίσεις να αποδέχεσαι ότι το τέλος είναι κοντά και είναι αναπόφευκτο.

5Λέων

Αυτές τις μέρες έρχονται στο φως κάποιες ανασφάλειές σου και ο τρόπος με τον οποίον αυτές καθορίζουν τις αποφάσεις σου και τις επιλογές σου για το μέλλον. Έχει έρθει η στιγμή που πρέπει να το πάρεις απόφαση ότι ένας κύκλος θα κλείσει όσο κι αν κάτι τέτοιο φαίνεται να μη σου αρέσει ή σε ξεβολεύει από μία κατάσταση που καλώς ή κακώς την είχες συνηθίσει. Στην ερωτική σου ζωή μπορεί να προκύψει μία νέα γνωριμία που όσο κι αν θελήσεις να την κρατήσεις μυστική αυτή θα επηρεάσει έτσι τα πράγματα που δεν θα τα καταφέρεις για πολύ καιρό.

 

6Παρθένος

Πλησιάζοντας στο τέλος της εβδομάδας έρχεσαι αντιμέτωπος με αλήθειες που δεν είναι εύκολο ούτε να τις δεις ούτε όμως και να τις αντιμετωπίσεις. Για αυτό και πολλές φορές δεν είσαι εσύ αυτός που θα τις συνειδητοποιήσει αλλά είναι οι άλλοι που θα τις φέρουν μπροστά σου και μάλιστα σε πολλές περιπτώσεις όχι με τον πιο κομψό τρόπο, αλλά αγνοώντας τον πόνο που μπορεί να σου προκαλέσουν. Όμως πριν βιαστείς να τους κατηγορήσεις για κυνισμό να εξετάσεις το ενδεχόμενο να το κάνουν επειδή όντως νοιάζονται πραγματικά για σένα.

7Ζυγός

Έχεις την ανάγκη να κάνεις μία επίδειξη δυνάμεων προκειμένου να αποδείξεις και στους άλλους, αλλά κυρίως στον εαυτό σου ότι εσύ είσαι αυτός που ελέγχει τα πράγματα σε μία σχέση ή σε μία συνεργασία. Μπορεί να προκύψει μία παρεξήγηση για κάτι που εσύ θεωρείς ότι είναι κεκτημένο δικαίωμα σου, μόνο που αντί να διαπραγματευτείς θα επιλέξεις απευθείας τη σύγκρουση, γιατί πιστεύεις ότι είναι προσβλητικό ακόμα και το να μπεις στη διαδικασία να εξηγήσεις τα δεδομένα ή τα συμφωνημένα.

8Σκορπιός

Αν δεν έχεις προνοήσει να λάβεις μέτρα για την προστασία της σωματικής ή ακόμα και την ψυχικής σου υγείας φαίνεται ότι έχουμε φτάσει σε ένα σημείο που οι εξελίξεις θα σε προλάβουν και θα σε αναγκάσουν να το κάνεις έστω και κατόπιν εορτής. Κάποιες κακές συνήθειες μπορεί να εμφανίσουν τις επιπτώσεις τους στην υγεία σου και να αναγκαστείς να τις κόψεις ή να υιοθετήσεις με το ζόρι νέες συνήθειες όπως η γυμναστική. Στα επαγγελματικά φρόντισε να είσαι τυπικός όσον αφορά κάποια οικονομική υπόθεση εάν δε θέλεις να έχεις μπλεξίματα με το νόμο.

9Τοξότης

Η ανάγκη σου να έχεις τον έλεγχο και το πάνω χέρι σε μία ερωτική σχέση ή στο γάμο σου σε αποπροσανατολίζει από αυτό που πραγματικά θα μπορούσε να σε κάνει χαρούμενο. Μπορεί να φημίζεσαι για τη λογική σου όμως εύκολα μπορείς να παίξεις και το παιχνίδι του παραλόγου, εκδηλώνοντας τη ζήλια και τις ανασφάλειές σου με την πιο ασήμαντη αφορμή. Από την άλλη μια οικονομική εξέλιξη μπορεί να σου ανακόψει τη φόρα που μπορεί να είχες για κάποιο δημιουργικό σου πλάνο.

10Αιγόκερως

Η λογική «πονάει χέρι-κόβει χέρι» δεν θα σε προστατεύσει, όπως ίσως νομίζεις, από μία κατάσταση που φαίνεται να νιώθεις προδομένος ή που φοβάσαι ότι στο τέλος θα καταλήξεις βαθιά πληγωμένος συναισθηματικά. Από την άλλη υπάρχει και το σενάριο να πλέξεις σε μία ερωτική ιστορία που έχει τη δύναμη να προκαλέσει μεγάλο σεισμό στη ζωή σου με διάφορους τρόπους. Αν θες να τη βγάλεις καθαρή θα πρέπει να επιδείξεις μεγάλη ψυχραιμία στον τρόπο που θα διαχειριστείς τα πράγματα.

11Υδροχόος

Κάποιο πρόβλημα υγείας ίσως σε κρατήσει μακριά από κάποιες σημαντικές συζητήσεις και συναντήσεις που μπορεί να έχεις ήδη προγραμματίσει. Στον εργασιακό σου χώρο το να συγκρουστείς με τους συναδέλφους σου μπορεί να φαντάζει η εύκολη λύση, όμως θα διαπιστώσεις σύντομα ότι υπάρχουν επιπτώσεις που δεν είχες υπολογίσει για αυτό καλό θα είναι να φανείς πιο διπλωματικός. Στην ερωτική σου ζωή προσπάθησε να μην είσαι τόσο επικριτικός απέναντι στο ταίρι σου, γιατί είναι πολύ εύκολο να ξεσπάσει κάποιος καυγάς.

12Ιχθύες

Είναι γεγονός ότι το πάθος είναι μία έννοια που σου πέφτει λίγο δύσκολο να τη διαχειριστείς, αφού στην πραγματικότητα είναι μια χαοτική κατάσταση και… είναι γνωστός ο εθισμός σου στις χαοτικές καταστάσεις. Και για να μη μακρηγορώ, αν δε θέλεις να νιώσεις το φόβο του να χάσεις κάποιον από τη ζωή σου θα πρέπει να συγκρατήσεις την τάση σου να δραματοποιήσεις τα πράγματα και να βγάλεις πάνω του τη ζήλια σου και όλες τις ανασφάλειες που πιθανόν έχεις.

Πηγή: Astrologos.gr