Ηλιοφάνεια και χαμηλή νέφωση αυγινές ώρες με κανονικές θερμοκρασίες

Θερμό ρεύμα αέρα επηρεάζει την περιοχή της Κύπρου με θερμοκρασίες κοντά στις κανονικές τιμές ενώ σε κεντρική Μεσόγειο δροσερό έως ελαφρώς θερμό ρεύμα διατηρεί τις θερμοκρασίες σε κανονικές έως ελαφρώς και πιο κάτω. Μέχρι και το τέλος της εβδομάδας θερμοκρασιακά δεν αναμένονται ιδιαίτερες αλλαγές με μικρά κυρίως σκαμπανεβάσματα και θα δούμε αν τα καταφέρει να μας δώσει κάποιες τοπικές μπόρες βροχής από Παρασκευή και μετά.

Τετάρτη 21 Ιουλίου
Ηλιοφάνεια με τοπική χαμηλή νέφωση αυγινές ώρες πιο αυξημένη στα δυτικά και βόρεια ενώ μεσημέρι προς απόγευμα πολύ λίγες τοπικές νεφώσεις στα ορεινά.

Μέγιστες θερμοκρασίες μεσημεριανές ώρες: Κοντά στα κανονικά
Εσωτερικό: 36-37 βαθμούς. Τοπικά σε Λευκωσία έως 38 βαθμούς.
Δυτικά-επαρχία Πάφου: 30-32
Νότια-επαρχία Λεμεσού: 31-33
Νοτιοανατολικά-επαρχία Λάρνακας: 32-34
Ανατολικά-επαρχία Αμμοχώστου: 32-34
Ορεινά: 28-33
Τρόοδος: 27
Ημιορεινά: 33-35

Άνεμος: Βορειοδυτικό έως Νοτιοδυτικό ρεύμα αέρα εντάσεως 1 έως 3 ενώ μεσημέρι προς απόγευμα 2 έως 4 μποφόρ αλλά στα νότια και νοτιοανατολικά έως 5 μποφόρ.

Η αποκομμένη λίμνη έχει εξασθενήσει από κεντρική Μεσόγειο με τις βροχές και καταιγίδες πλέον να περιορίζονται και να εξασθενούν αρκετά.

Ο αντικυκλώνας που βρίσκεται σε βορειοδυτική Ευρώπη θα συνεχίσει να βρίσκεται στην εκεί περιοχή τις επόμενες ημέρες και με τον άνεμο να γυρίζει με βάση τους δείκτες ενός ρολογιού από τα βόρεια-βορειοανατολικά του κράσπεδα κατεβάζει Αυλώνα ψυχρού έως δροσερού ρεύματος αέρα από τα βόρεια προς τα νότια και αυτό θα βοηθήσει στο να μην δεχόμαστε πολύ θερμό ρεύμα αέρα τουλάχιστον το επόμενο 5νθήμερο.

Καιρικές συνθήκες από Πέμπτη μέχρι Κυριακή ηλιοφάνεια ενώ αυγινές ώρες θα παρατηρείται και χαμηλή νέφωση ενώ μεσημέρι με απόγευμα από Παρασκευή αυξημένες τοπικές νεφώσεις σε ορεινά και εσωτερικό. Υπάρχει και το ενδεχόμενο κάποιας αστάθειας στην περιοχή μας από Παρασκευή μέχρι Δευτέρα 23-26 Ιουλίου με τοπικές βροχές ορεινά ή και πιο τοπικά στο εσωτερικό.

Μέγιστες θερμοκρασίες στο εσωτερικό από 36 έως 38 βαθμούς με το ενδεχόμενο Πέμπτη πολύ τοπικά σε Λευκωσία έως 39 βαθμούς. Στα παράλια 30-33 βαθμούς περίπου ενώ τοπικά στα νοτιοανατολικά έως 34 βαθμούς αλλά όχι κάθε μέρα.

Άνεμος 2 έως 4 μποφόρ Τετάρτη 20-21/7 και έως 5 μποφόρ.

Υγρασία μέχρι Τετάρτη από 26% στο εσωτερικό έως 65% προς παραθαλάσσιες περιοχές. Αναμένεται αύξηση στην υγρασία από Πέμπτη και να είναι από 34% έως 70% ενώ Παρασκευή από 40 έως 75%.

 

Αναλυτική πρόγνωση του καιρού, καθημερινά, από τον Τάσο Ιεροδιακόνου στο Weather Forcast Ierodiakonou και το PrimeTime.