Η Ελένη Πετρουλάκη μας δείχνει πώς να γυμναστούμε στο σπίτι χωρίς εξοπλισμό!

Με ένα βίντεο από το σπίτι της, η γνωστή fitness expert, μας δείχνει πώς να κάνουμε ασκήσεις χωρίς εξοπλισμό και από την άνεση του σπιτιού μας!

Το μόνο που θα χρειαστείτε για την εκτέλεση των ασκήσεων είναι σκουπόξυλο , δυο μπουκάλια νερό η εξάδες νερού, καρέκλα η σκαμπό και δυο μικρές πετσέτες χειρός. Και σίγουρα αυτά τα αντικείμενα τα έχουμε όλοι στο σπίτι!

Όπως αναφέρει η ιδιοκτήτρια του Fitlab by Eleni Petroulaki, τα οφέλη της γυμναστικής στην υγεία και την ψυχολογία μας είναι γνωστά. Ειδικά αυτή τη περίοδο που όλοι μένουμε σπίτι. Λίγα λεπτά γυμναστικής κάθε μέρα είναι αρκετά για να παραμείνουμε υγιείς.

Το πρόγραμμα που βλέπετε στο βίντεο μπορεί να εφαρμοστεί από όλους ανεξάρτητα το επίπεδο της φυσικής τους κατάστασης.

Αρχάριοι (ένας κύκλος από ένα σετ για κάθε άσκηση)
Μεσαίο επίπεδο (2 κύκλοι από δυο σετ για κάθε άσκηση)
Προχωρημένοι (3 κύκλοι από 3 σετ για κάθε άσκηση)

Χρόνος προγράμματος:
40 min για προχωρημένους (Advanced), 30’ min για μεσαίο επίπεδο και 20’ για αρχάριους.

Το πρόγραμμα έχει ως στόχο την βελτίωση φυσικής κατάστασης και καρδιοαναπνευστικού. Μυϊκή ενδυνάμωση – Αντοχή στην δύναμη – Καύση λίπους και μυϊκή γράμμωση εφόσον κάνουμε παράλληλα και διατροφή.

Οι ασκησεις είναι πολυαρθρικές με συνδυαστικές κινήσεις, οι οποίες έχουν ως αποτέλεσμα την ενεργοποίηση πολλών αρθρώσεων και την εκγύμναση πολλών μυϊκών ομάδων… Η άσκηση είναι θεραπεία. Ψυχική και σωματική. Να το θυμάστε αυτό…

Πηγή