Ισχυρό ρεύμα αέρα μέχρι νωρίς το απόγευμα της Τετάρτης

Ο Αυλώνας έστω και ξυστά επηρεάζει την περιοχή μας αλλά εκτόπισε το θερμό ρεύμα αέρα και τη σκόνη στην ατμόσφαιρα, με τη θερμοκρασία να σημειώνει αισθητή πτώση αλλά και σημαντική ενίσχυση των ανέμων που χρειάζεται προσοχή μέχρι και μεσημέρι Τετάρτης.

Σταδιακά από το απόγευμα αναμένεται σταδιακή εξασθένηση στα μποφόρ και περαιτέρω εξασθένηση τις βραδινές ώρες. Από βροχές δεν φαίνεται να ευνοούμαστε ιδιαίτερα εκτός από κάποιες τοπικές βροχές στα δυτικά σε περιοχές επαρχίας Πάφου και δυτικές ορεινές-ημιορεινές περιοχές.

Ένας νέος Αυλώνας κατηφορίζει προς δυτική Μεσόγειο συνοδευόμενος με ψυχρό μέτωπο κακοκαιρίας ενώ αναμένεται και δημιουργία χαμηλού βαρομετρικού περιοχή Ιταλίας. Αυτό το νέο χαμηλό θα κινηθεί ανατολικά προς Ελλάδα και όπως φαίνεται θα συνεχίσει την ανατολική του πορεία προσεγγίζοντας την περιοχή μας Κυριακή με αποτέλεσμα να αλλάζει ο καιρός με βροχές και καταιγίδες.

Κινούμενο το χαμηλό ανατολικά θα ανεβάσει σκόνη από Αφρική προς Μεσόγειο και έτσι αναμένεται να έχουμε ένα πρόσκαιρο πέρασμα σκόνης κατά την διάρκεια του Σαββάτου ενώ από Κυριακή υποχωρεί και καθαρίζει η ατμόσφαιρα.

Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου
Κάποιες τοπικές βροχές πρωινές ώρες στα δυτικά ενώ μετά βελτιώνεται και στις εκεί περιοχές με ενισχυμένο δυτικό ρεύμα αέρα 4, 5 και έως 6-7 μποφόρ.

Μέγιστες θερμοκρασίες στο εσωτερικό και παράλια έως 21 βαθμούς. Στα ορεινά 5-12 βαθμούς και στους 12-18 βαθμούς στα ημιορεινά.

Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου
Αίθριος καιρός με την θερμοκρασία σταθερή χωρίς ιδιαίτερη μεταβολή. Μειώνονται αρκετά τα μποφόρ και πέφτουμε στα 2-3 και τοπικά έως 4 μποφόρ.

Παρασκευή και Σάββατο αυξημένες νεφώσεις στη μέση και ανώτερη ατμόσφαιρα και την θερμοκρασία χωρίς ιδιαίτερη μεταβολή λόγω και των νεφώσεων που θα επικρατούν.

 

Αναλυτική πρόγνωση του καιρού, καθημερινά, από τον Τάσο Ιεροδιακόνου στο Weather Forcast Ierodiakonou και το PrimeTime.