Έτσι θα καθαρίσετε το τηλέφωνο του ντουζ

Water photo created by freepik - www.freepik.com

Ότι ένα καθαρό σπίτι δεν κρίνεται μόνο από το καθαρό πάτωμα αλλά και από μικρές εστίας μικροβίων που είναι καλά κρυμμένες.

Το μπάνιο είναι χώρος που συσσωρεύονται κάθε είδους μικρόβια και το τηλέφωνο του ντουζ είναι ένα από τα σημεία που θέλουν ιδιαίτερη προσοχή.

Δείτε δύπ απλούς τρόπους για να το καθαρίσετε αποτελεσματικά.

Θαυματουργό ξύδι
Το μόνο που χρειάζεσαι πραγματικά για να καθαρίσεις αυτό το εξάρτημα είναι ξύδι, μια πλαστική σακούλα και μια οδοντόβουρτσα. Γέμισε μια πλαστική σακούλα με λευκό ξύδι, τοποθετήστε το τηλέφωνο τους ντους μέσα στη σακούλα και στερεώσε το στο λαιμό του με ένα λάστιχο. Άφησε το να μουλιάσει για τουλάχιστον τέσσερις ώρες.

Στη συνέχεια, αφαίρεσε την πλαστική σακούλα από το ντους και άνοιξε το ζεστό νερό προκειμένου να φύγουν τα υπολείμματα. Τέλος, με μια οδοντόβουρτσα τρίψε όπου έχει μείνει κάποια βρωμιά και είναι ακόμη ορατή με το μάτι σου.

Αναψυκτικό-έκπληξη
Η μαύρη σόδα όπως αποκαλούν την κόλα είναι μια εκπληκτικά αποτελεσματική λύση καθαρισμού. Αρχικά, θα ακολουθήσεις τα ίδια βήματα όπως θα έκανες με το ξύδι. Ρίξε το αναψυκτικό σε μια σακούλα και τύλιξε τη γύρω από το ντους με ένα λαστιχάκι. Άφησε το να μουλιάσει για περίπου 20 λεπτά πριν το ξεπλύνεις με ένα υγρό πανί. Στη συνέχεια με ένα καθαριστικό για όλες τις χρήσεις αφαίρεσε τυχόν ίχνη του ζαχαρούχου. Μόλις τελειώσεις, άνοιξε το ντους και αφήστε το να τρέξει για αρκετά λεπτά.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ