Καιρός: Επανέρχεται ο καύσωνας!

Το καλοκαιρινό σκηνικό συνεχίζεται αφού θερμές αέριες μάζες συνεχίζουν να επηρεάζουν την περιοχή μας. Ωστόσο, καταφθάνουν ακόμα πιο θερμές αέριες μάζες που θα ανεβάσουν την θερμοκρασία Σάββατο και Κυριακή.

Συγκεκριμένα πιο θερμές αέριες μάζες ανηφορίζουν από Βόρειο Αφρική προς Μεσόγειο, οι οποίες θα κινηθούν προς Ελλάδα και μετά λόγω εισχώρησης δροσερού ρεύματος αέρα από τα βορειοδυτικά καταρρέουν νοτιοανατολικά προς την περιοχή μας.

Όσοι θα ταξιδέψετε στην Ελλάδα τις επόμενες ημέρες να γνωρίζεται οτι θα έχει ένα σύντομο κύμα ζέστης(έντονο) μέχρι το Σάββατο ενώ από Κυριακή θα παρατηρηθεί πτώση θερμοκρασίας.

Παρασκευή 2 Αυγούστου

Προς ξημερώματα Παρασκευής στην περιοχή της Κύπρου θα παρατηρείται χαμηλή νέφωση και ομίχλη προς παραθαλάσσιες περιοχές ενώ κατά τις μεσημεριανές ώρες λίγες τοπικές νεφώσεις σε ορεινά και εσωτερικό.

Η θερμοκρασία πέφτει στους 20 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 21-23 βαθμούς στα παράλια και στους 16 βαθμούς στα ψηλά ορεινά.

Οι μέγιστες κατά τις μεσημεριανές ώρες στους 36-38 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 30-32 βαθμούς στα παράλια και στους 27-30 σε ορεινές περιοχές. Σε ημιορεινές περιοχές 32-36 βαθμούς. Λευκωσία 38, Πάφος 30, Πέγεια 30, Λεμεσός 32, Ζύγι 31, Λάρνακα 32, Δεκέλεια 32, Πρωταράς 31, Αγρός 31 και Τρόοδος 27.

Παρόλο που οι θερμοκρασίες είναι σε κανονικές τιμές η υγρασία έχει το πάνω χέρι με αποτέλεσμα ο δείκτης θερμότητας-δυσφορίας να είναι αυξημένος με την αισθητή θερμοκρασία να είναι πιο πάνω από αυτές που αναγράφονται στα θερμόμετρα.
Στο 25-40% στο εσωτερικό, στο 50-70% σε παράλιες περιοχές, στο 45-55% προς ημιορεινές περιοχές και 60-70% στα ορεινά.

Άνεμοι 1-2 μποφόρ τις πρωινές ώρες ενώ μεσημέρι προς βράδυ 1-3 μποφόρ αλλά στα παράλια επαρχίας Λεμεσού-Λάρνακας-Αμμοχώστου, βόρειο κομμάτι επαρχίας Πάφου αλλά και Κερύνειας έως 4 μποφόρ. Στα Ν-ΝΑ-Α-ΒΔ παραθαλάσσια και έως 5 μποφόρ. Βραδυνές ώρες 1-3 αλλά στα Ν-ΝΑ και έως 4 μποφόρ.

Σε άνοδο η θερμοκρασία Σάββατο και περαιτέρω την Κυριακή παραμένωντας στα επίπεδα της Κυριακής την Δευτέρα. Έως 40 βαθμούς στο εσωτερικό μέχρι Δευτέρα με το ενδεχόμενο πιο τοπικά την Κυριακή που θα είναι το αποκορύφωμα των θερμών αερίων μαζών να φτάσει τους 42 βαθμούς. Πέφτει η θερμοκρασία λίγο την Δευτέρα και περαιτέρω την Τρίτη αφού οι πολύ θερμές αέριες μάζες υποχωρούν από την περιοχή μας.

Στα παραλία 30-34 βαθμούς και στους 29-33 βαθμούς στα ορεινά μέχρι Δευτέρα 5 Αυγούστου.

Τα μποφόρ μέχρι Κυριακή 1-3 ενώ στα παραθαλάσσια και έως 4 μποφόρ.