Κανονικές θερμοκρασίες για την εποχή που συνδυάζονται με ασταθείς καιρικές συνθήκες τοπικά

Χωρίς ιδιαίτερη μεταβολή η θερμοκρασία μέχρι Δευτέρα 26/7 παραμένοντας σε κανονικές τιμές έως ελαφρώς πιο κάτω σε κάποιες περιοχές. Θερμό ρεύμα αέρα μας επηρεάζει αλλά είναι φυσιολογικό για την εποχή χωρίς να έχουμε κάτι ακραίο θερμοκρασιακά. Δροσερό ρεύμα αέρα από τα βόρεια κινείται νότια προς Ελλάδα διατηρώντας τις θερμοκρασίες σε πιο ανεχτά επίπεδα αλλά να ευνοούνται και κάποια τοπικά φαινόμενα σε περιοχές της Ελλάδας.

Χαμηλό βαρομετρικό με αποκομμένη λίμνη στην ανώτερη ατμόσφαιρα εισέρχεται από Ατλαντικό σε δυτική-βορειοδυτική προκαλώντας άστατο καιρικό σκηνικό με βροχές και καταιγίδες και πιθανόν έντονα καιρικά φαινόμενα σε περιοχές Αγγλίας, Γαλλίας και Γερμανίας. Κάτω από την αποκομμένη διαταραχή ανηφορίζει θερμό έως πολύ θερμό ρεύμα με θερμοκρασίες πάνω της κανονικής που σταδιακά θα απλώνεται σε Μεσόγειο για να μας απασχολήσει από την επόμενη εβδομάδα.

Την επόμενη εβδομάδα αρχής γενομένης από Τρίτη 27 Ιουλίου η θερμοκρασία σε άνοδο και δείχνει να επιστρέφουμε μέχρι το τέλος τους μήνα στα 40αρια με το καιρό να γίνεται πιο θερμός από αυτήν την εβδομάδα και να είμαστε πάνω της κανονικής..

Σάββατο 24 Ιουλίου
Ηλιοφάνεια με χαμηλή νέφωση αυγινές ώρες τοπικά αυξημένη ενώ μεσημέρι προς απόγευμα ανάπτυξη νεφώσεων στα ορεινά και εσωτερικό με τοπικές βροχές στα ορεινά και ημιορεινά ενώ στο εσωτερικό πιθανόν στο ανατολικό του τμήμα. Πιο τοπικά υπάρχει το ενδεχόμενο εκδήλωσης καταιγίδας συνοδεία χαλαζόπτωσης. Σε παράλιες περιοχές δεν αναμένεται να έχει βροχές.

Μέγιστες θερμοκρασίες μεσημεριανές ώρες: Σε κανονικές τιμές
Εσωτερικό: 35-37 βαθμούς.
Δυτικά-επαρχία Πάφου: 30-32
Νότια-επαρχία Λεμεσού: 31-33
Νοτιοανατολικά-επαρχία Λάρνακας: 32-33
Ανατολικά-επαρχία Αμμοχώστου: 31-33
Ορεινά: 26-30
Τρόοδος: 24
Ημιορεινά: 30-33

Άνεμος: Βορειοανατολικό σε Βορειοδυτικό ρεύμα αέρα στα βόρεια-βορειοδυτικά, δυτικές περιοχές εσωτερικού αλλά και βόρειες περιοχές της οροσειράς ενώ στις υπόλοιπες περιοχές Δυτικό-Νοτιοδυτικό ρεύμα αέρα εντάσεως 1 έως 3 ενώ μεσημέρι προς απόγευμα 2 έως 3 μποφόρ αλλά στα νότια, νοτιοανατολικά, ανατολικά και βορειοδυτικά το απόγευμα έως 4 μποφόρ.

Καιρικές συνθήκες Κυριακή και Δευτέρα 25-26/7 ηλιοφάνεια που αυγινές ώρες θα παρατηρείται χαμηλή νέφωση ενώ μεσημέρι με απόγευμα αυξημένες τοπικές νεφώσεις σε ορεινά και εσωτερικό θα δίνουν κάποιες τοπικές βροχές και πολύ πιο περιορισμένες καταιγίδες κυρίως ορεινά και εσωτερικού περιοχές.

Μέγιστες θερμοκρασίες στο εσωτερικό από 36 έως 38 βαθμούς ενώ στα παράλια 30-33 βαθμούς περίπου ενώ τοπικά στα νοτιοανατολικά έως 34 βαθμούς πολύ τοπικά.

Άνεμος 1 έως 3 μποφόρ ενώ μεσημέρι με απόγευμα 2 έως 4 μποφόρ.

Υγρασία Σάββατο και Κυριακή από 35 έως 70%. Μέτρια έως ελαφρώς αυξημένα ποσοστά υγρασίας Σάββατο και Κυριακή.

 

Αναλυτική πρόγνωση του καιρού, καθημερινά, από τον Τάσο Ιεροδιακόνου στο Weather Forcast Ierodiakonou και το PrimeTime.