Κιτρινίλα στα λευκά ρούχα; Με αυτά τα κόλπα θα εξαφανιστεί!

Water photo created by freepik - www.freepik.com

Τα λευκά ρούχα είναι μία ασφαλής επιλογή για εμφανίσεις κάθε ώρα της ημέρας. Πολύ συχνά κιτρινίζουν και είναι δύσκολο να καθαριστούν. Παρά τη χρήση ενισχυμένων απορρυπαντικών οι προσπάθειες βαίνουν άκαρπες. Έτσι καταλήγουμε να τα τρίβουμε μήπως και οι λεκέδες εξαφανιστούν.

Αντί λοιπόν να κουράζουμε τα χέρια μας και να απελπιζόμαστε μπορούμε να ακολουθήσουμε τις παρακάτω συμβουλές και τα ρούχα μας θα γίνουν σαν καινούρια. Γιατί δεν χρειάζεται κόπος αλλά τρόπος.

Η ασπιρίνη κάνει θαύματα
Σε ένα φλιτζάνι που θα γεμίσετε μέχρι τη μέση με ζεστό νερό, θρυμματίστε 2 ασπιρίνες Βυθίστε τα επίμαχα σημεία μέσα στο υγρό και αφήστε τα να μουλιάσουν για δύο με τρεις ώρες. Κάποια συστατικά της ασπιρίνης λειτουργούν σαν λευκαντικό και μπορούν να κάνουν θαύματα.

Βάλτε μόνο κρύο νερό
Αυτό που αρκετές νοικοκυρές δεν γνωρίζουν είναι ότι το ζεστό νερό «σταθεροποιεί» τους κίτρινους λεκέδες. Γι’ αυτό, πριν βάλετε το ρούχο στο πλυντήριο, ανοίξτε τη βρύση στην μπλε ένδειξη και αφήστε το κρύο νερό να τρέξει πάνω στο λεκέ.

Χρησιμοποιείστε σόδα με νερό
Φτιάξτε μια πάστα από την κλασική μαγειρική σόδα, που όλες οι νοικοκυρές έχουμε στην κουζίνα μας, και νερό. Με μια οδοντόβουρτσα, τρίψτε το μίγμα στο λεκέ και αφήστε να δράσει για περίπου μια ώρα. Έπειτα, μπορείτε να το πλύνετε (κατά προτίμηση με κρύο νερό).

Μην ξεχνάτε το υγρό απορρυπαντικό πιάτων
Ανακατέψτε ένα μέρος από υγρό απορρυπαντικό για τα πιάτα με δύο μέρη οξυζενέ, τρίψτε ελαφρά πάνω στο λεκέ την πάστα που θα έχει δημιουργηθεί και περιμένετε να δράσει για μία περίπου ώρα.

Η βότκα μπορεί να σας σώσει
Μια ακόμη ιδέα είναι να εκμεταλλευτείτε την βότκα. Με αναλογία 1 προς 1, δημιουργήστε ένα μίγμα από βότκα και νερό, βάλτε το σε ένα απλικατέρ και ψεκάστε στα κίτρινα σημεία. Αφήστε το να δράσει για πολλές ώρες και μετά πλύντε το με τα υπόλοιπα ρούχα.

Φτιάξτε σπιτικό μίγμα για τα λευκά πουκάμισα
Είναι αλήθεια πως τα λευκά πουκάμισα είναι εκείνα που έχουν το μεγαλύτερο πρόβλημα. Σε μια λεκάνη με δύο κούπες νερό και μια κούπα λευκό ξύδι, βυθίστε το λευκό πουκάμισο και αφήστε να μουλιάσει για είκοσι λεπτά. Έπειτα, κάντε μια πάστα από μισό φλιτζάνι μαγειρική σόδα, ένα κουταλάκι του γλυκού αλάτι και ένα κουταλάκι του γλυκού οξυζενέ και αφήστε το να «κάτσει» για άλλα είκοσι λεπτά πάνω στο λεκέ. Στο τέλος, μπορείτε να το βάλετε κανονικά στο πλυντήριο μαζί με τα υπόλοιπα ρούχα.