«Να κλείσουμε το 5G για να φύγει ο κορωνοϊός»

Ο κορωνοϊός, η πανδημία, τα περιστέρια, η επικοινωνία μεταξύ κυψελών. Τι είναι όλα αυτά; Πως συνδέονται μεταξύ τους; Στην Κυπριακή εκδοχή όλα αυτά τα συνδέουν δύο πράγματα – το 5G και το «κάψτε τις κεραίες. Τους τελευταίους μήνες, για ότι μας φταίει, υπάρχει για όλα ένα κοινό κακό – το 5G. Για όλα μας τα προβλήματα στην γη είναι ένοχο το 5G.

Όσο εξωφρενικό και αν ακούγεται, οι επανειλημμένες ψευδοειδήσεις που βασίζονται σε ψευδοεπιστημονικές ερμηνείες, που εκμεταλλεύονται τον ανθρώπινο φόβο και την έλλειψη πληροφόρησης οδηγούν πολύ κόσμο να τις πιστεύει.

Μάλιστα, ιδιαίτερη ένταση σε όλες τις πλαστές και ψευδείς ειδήσεις σε σχέση με το 5G, δόθηκε ακριβώς εν μέσω κορωνοϊού, ώστε να ενισχυθεί ο πανικός. To 5G και η σύνδεσή του με τον κορωνοϊό, είναι το κερασάκι στην τούρτα – ακόμα και τοπικές αρχές στην Κύπρο, επικαλούμενες όλη αυτή την ψευδοπληροφόρηση, αποφάσισαν επίσημα ακόμα και «απαγόρευση» του 5G στους Δήμους που ελέγχουν. Αν συνεχίσει η διαχείριση της κοινής γνώμης προς αυτή την κατεύθυνση, μην εκπλαγείτε να δείτε και κόμματα με πολιτικό σύνθημα για μια Κύπρο «ελεύθερη από 5G»…

Βέβαια, πόσο επιστήμη είναι μια επιστήμη χωρίς αποδείξεις και βασιζόμενη σε ψευδή στοιχεία, κρίνετε μόνοι σας. Μια επιστήμη, για να είναι επιστήμη, όλοι ξέρουμε ότι πρέπει να ακολουθεί αντικειμενικές μεθόδους παρατήρησης, μετρήσεις κ.τ.λ ώστε να φτάνει σε μια αντικειμενική γνώση της πραγματικότητας, που και να αποδεικνύεται και να έχει επαναλαμβανόμενες αποδείξεις. Είναι τέτοια – επιστημονικά – τα επιχειρήματα που βλέπουμε και διαβάζουμε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ή και από διάφορους «δόκτορες» του πολέμου που θέλουν ακόμα και στις δέκα εντολές του Μωυσή αν είναι δυνατόν να εισαχθεί και 11η – «ου το 5G εγκαταστήσεις….».

Τι είναι το 5G που θα “καταστρέψει την ανθρωπότητα”;

Με τον αριθμό «5» και το ψηφίο «G» χαρακτηρίζουμε την Πέμπτη γενιά δικτύων κινητής τηλεφωνίας που λειτουργούν μέσω κυψελών δεδομένων. Για να ακριβολογούμε δεν είναι το πέμπτο κατά σειρά, αλλά το λέμε έτσι για διευκόλυνση.

Οι βασικότεροι κίνδυνοι, από εκείνους που προβάλλουν οι ψευδοειδήσεις, αναφέρονται στις «συχνότητες. Τα δίκτυα 5G λειτουργούν μέσω δύο κατηγοριών συχνοτήτων, εκείνων που είναι κάτω των 6 γιγαχερτζ και των ραδιοκυμάτων των χιλιοστών, που έχουν δηλαδή μήκος κύματος κάτω του ενός χιλιοστού, που λειτουργούν σε συχνότητες πάνω από τα 24 γιγαχέρτζ.

Τα δίκτυα 5G, είναι η εξέλιξη που θα μας επιτρέψει να περάσουμε στο επόμενο βήμα εξέλιξης της καθημερινότητας μας – αυτά που λέμε για έξυπνες πόλεις και έξυπνα σπίτια για παράδειγμα, που θα μειώσουν τους ρύπους και θα ευκολύνουν την καθημερινότητά μας, θέλουν τα δίκτυα 5G για να γίνουν.

Όμως, δεν είναι αυτό που βλέπουμε στις ψευδοειδήσεις, δεν είναι αυτό που μας λέει η ψευδοεπιστήμη. Αντίθετα, μας λένε για παράδειγμα ότι, ο κορωνοϊός έχει διαδοθεί στο Μιλάνο και την Ουχάν επειδή εκεί έχουν εγκατασταθεί δίκτυα 5G και έχει προσβληθεί το ανοσοποιητικό σύστημα των κατοίκων τους, επειδή τα ραδιοκύματα στα 60 γιγαχέρτζ επηρεάζουν την αιμοσφαιρίνη και όργανα του ανθρώπινου σώματος. Ναι, αυτός είναι ο κύριος ισχυρισμός που διαβάσαμε προσεκτικά. Για τα 60 γιγαχέρτζ και την αιμοσφαιρίνη, ενδεχομένως να διεκδικούν και Νόμπελ ψευδοεπιστήμης.

Η αλήθεια βέβαια είναι ότι η Ουχάν ήταν μία από τις 50 πόλεις της Κίνας που από το τέλος του περασμένου χρόνου λειτουργούν δίκτυα 5G και το Μιλάνο μια από τις πέντε περιοχές της Ιταλίας που λειτούργησε το 5G από τον Ιούνιο του 2019 και πως σήμερα υπάρχουν πέραν των 8.000 περιοχών σε όλο τον κόσμο με δίκτυα 5G. Προφανώς, ο κορωνοϊός για πολλούς μήνες αναπαραγόταν χωρίς να ενοχλήσει στο Μιλάνο και ξαφνικά πέταξε στην Ουχάν όταν λειτούργησε το εκεί δίκτυο για να μολύνει τους εκεί κατοίκους και από εκεί πέταξε ξανά σε όλο τον κόσμο. Και όταν στην Ουχάν, περιόρισαν τις κοινωνικές επαφές, μειώθηκε η διάδοση του ιού. Προφανώς στην Ουχάν, το Μιλάνο και αλλού, δεν ήταν σωστό που περιόρισαν τις κοινωνικές επαφές. Τι επιστήμονες είναι αυτοί οι επιδημιολόγοι; Με βάση τους επιστήμονες του 5G δεν θα έπρεπε να έκλειναν τα δίκτυα 5G και ο ιός να χανόταν αυτόματα; Αντι αυτού έκαναν εφαρμογές για να λύσουν τα προβλήματα καθημερινότητας, που λειτουργούσαν ακριβώς και με 5G.

Το ψέμα, επαναλαμβανόμενο, γίνεται πιστευτό. Με τέτοια ψέματα, οδηγούν αρκετούς όχι μόνο σε αντιδράσεις λόγω φοβίας, αλλά και σε ακραίες ενέργειες, όπως το κάψιμο κεραιών.