Νεαρός κομμωτής που δεχόταν bullying λόγω του αυτισμού του ακολουθεί το όνειρό του

Λόγω του αυτισμού, ο Ιβάν δεχόταν bullying από τους συναδέλφους του. Ο νεαρός πίστευε ότι δεν θα μπορούσε ποτέ να βρει δουλειά, αλλά είχε την τύχη να συναντήσει έναν μέντορα, ο οποίος τον πήρε κοντά του και του έμαθε την κομμωτική τέχνη, δίνοντάς του την ευκαιρία να πραγματοποιήσει το όνειρό του.

Ένας κομμωτής από το Νοβοσιμπίρσκ, ο Τιμούρ Γκαζίεφ, ο οποίος είναι γνωστός για το φιλανθρωπικό του έργο κουρεύοντας παιδιά με ειδικές ανάγκες, έχει πάρει υπό την προστασία του και εκπαιδεύει τον 17χρονο Ιβάν Μακάροφ.

Ο Τιμούρ, κάθε Τρίτη προσφέρει δωρεάν κούρεμα σε παιδιά που έχουν διαγνωστεί με αυτισμό και εγκεφαλική παράλυση. Τώρα απέκτησε και έναν εκπαιδευόμενο που τον βοηθά στο έργο του.

Ο Ιβάν διαγώνστηκε με αυτισμό κατά την παιδική ηλικία. Παρά τη διάγνωση, οι γονείς του κατέβαλαν κάθε δυνατή προσπάθεια για να διασφαλίσουν ότι το παιδί θα μεγάλωνε όπως όλα τα υπόλοιπα παιδιά της ηλικίας του και θα είχε μία δραστήρια ζωή.

Ο νεαρός, με προτροπή της μητέρας του, πήγε σε μία σχολή κομμωτικής όπου εκεί συνειδητοποίησε ότι είχε βρει το επάγγελμα των ονείρων του.

Όταν ήρθε η ώρα για τον Ιβάν να κάνει πρακτική άσκηση, δεν τον προσλάμβαναν λόγω της διάγνωσής του.

Αργότερα κατάφερε να βρει δουλειά σε ένα σαλόνι ομορφιάς, όμως εκεί δεχόταν bullyingαπό τους συναδέλφους του οι οποίοι τον κορόιδευαν και να προσέβαλαν.

Η μητέρα του Ιβάν επικοινώνησε τότε με τον Τιμούρ και του ζήτησε να δεχτεί τον γιο της στο κομμωτήριό του για πρακτική άσκηση. Ο άνδρας δέχτηκε να δώσει μία ευκαιρία στον Ιβάν και δίπλα του ο νεαρός άρχισε να μαθαίνει και πρακτικά την τέχνη της κομμωτικής.

«Ο Βάνια είναι πολύ ικανός τύπος. Δεν φοβάται να κάνει ερωτήσεις. Θα χρειαστεί έξι μήνες για να μάθει πώς να κρατά με σιγουριά τα εργαλεία στα χέρια του. Θα χρειαστεί λίγος περισσότερος χρόνος για να μάθει πώς να διαχειρίζεται αγχωτικές καταστάσεις», αναφέρει ο Τιμούρ Γκαζίεφ, ο μέντορας του Βάνια.

Ο Ιβάν άνοιξε και έναν λογαριασμό στο Instagramόπου ανεβάζει τη δουλειά του και προς το παρόν, όνειρό του είναι να πιάσει δουλειά κανονικά ως κομμωτής και να εξελιχθεί στο επάγγελμά του.

Πηγή