Κοτόπουλο Teriyaki από τον Head Chef στο Zen Room

Ένα πεντανόστιμο πιάτο από την ασιάτικη κουζίνα, μαγειρεύει ο Head Chef του εστιατορίου Zen Room, μέλος του ομίλου εστιατορίων Uptown Square, Mohammed Ismail.

Τι θα χρειαστούμε

  • 1 Φιλέτο στήθος κοτόπουλου
  • Καρότο – 2 λωρίδες
  • Κολοκύθι – 2 λωρίδες
  • Μοσχομπίζελο – 5 κομμάτια
  • Μπρόκολο – 1 κομμάτι
  • Κρεμμύδι – 1 ροδέλα
  • Πιπεριά ( 3 χρώματα )- 2 κομμάτια από το καθένα
  • Μανιτάρια – 4 ( κομμένα σε κομμάτια)
  • Ψιλοκομμένο σκόρδο – ½ κουταλάκι του τσαγιού
  • Βούτυρο – 1 κουτάλι

Για τη σάλτσα

  • 600 ml Kikoman σόγια
  • 350 γρ Ζάχαρη
  • 250 ml Mirin
  • 125 ml Σάκε

Προετοιμασία
1. Κόψτε το κοτόπουλο σε λωρίδες, βάζουμε αλάτι και πιπέρι και τηγανίζουμε σε ένα τηγάνι μέχρι να είναι έτοιμο.
2. Προσθέστε όλα τα λαχανικά, ανακατέψτε καλά και μαγειρέψτε για περίπου 1,5 – 2 λεπτά.
3. Προσθέστε το βούτυρο και την σάλτσα teriyaki.

Για τη σάλτσα
1. Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε το σάκε και ζεσταίνουμε μέχρι να καταστηθεί περίπου 20 τις εκατό.
2. Σε ένα ξεχωριστό μπολ ανακατεύουμε μαζί με το mirin, τη ζάχαρη και την σόγια και μετά προσθέτουμε στο τηγάνι το σάκε, και μαγειρεύομε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξει η σάλτσα.

Food Knowledge
Σάκε
Το σάκε συνδυάζεται εκπληκτικά με μία μεγάλη γκάμα δυτικών κουζινών από ιταλικά έως σκανδιναβικά, χάρη στη χαμηλή πικρία και την οξύτητα που συμπληρώνουν ένα πιάτο χωρίς να ξεπερνούν τις γεύσεις του.