Κύμα ζέστης που θα γίνει πιο έντονο την επόμενη εβδομάδα

Αμετάβλητο θα είναι το καιρικό σκηνικό τις επόμενες ημέρες χωρίς να έχει και πολλά να πω. Σε προηγούμενα δελτία σας είχα πει την αιτία που η Κύπρος θα δέχεται θερμό έως πολύ θερμό ρεύμα αέρα κάτι που δεν αλλάζει και για αυτό έχουμε εισέλθει σε ένα παρατεταμένο κύμα ζέστης διαρκείας που θα είναι έντονο για κάποιες ημέρες. Πάνω της κανονικής η θερμοκρασία στην περιοχή μας ενώ αρκετά πάνω της κανονικής στην Ελλάδα που θα είναι και το επίκεντρο.

Ένα κύμα ζέστης που έχει ξεκινήσει και φαίνεται να έχει διάρκεια μέχρι και 9-10 Αυγούστου με τα τελευταία στοιχεία. Στην Ελλάδα θα είναι έντονο έως πολύ έντονο αυτό το κύμα ζέστης μέχρι 3-4 Αυγούστου με την δική μας περιοχή να επηρεάζεται περισσότερο δηλαδή πιο έντονα από 4 Αυγούστου λόγω κατάρρευσης προς την δική μας περιοχή. Άρα σε εμάς από την επόμενη εβδομάδα αναμένεται μια περαιτέρω άνοδο θερμοκρασίας με το καιρικό σκηνικό να γίνεται ακόμα πιο θερμό.

Μέγιστες θερμοκρασίες στο εσωτερικό 40-43 βαθμούς χωρίς να αποκλείεται σε κάποια φάση την επόμενη εβδομάδα να πάει και λίγο πιο πάνω προς Λευκωσία, στους 32-36 βαθμούς στα παράλια, στους 37-40 στα ημιορεινά και 30-37 στα ορεινά.

Δεν θα σταθώ στο κατά πόσο θα είναι έντονο αλλά πρόβλημα θα είναι η διάρκεια που μια διάρκεια σε πολύ υψηλές θερμοκρασίες είναι πολύ κουραστικό και εξουθενωτικό.

Πρέπει να λαμβάνονται μέτρα προστασίας όπως αποφυγή άσκοπων μετακινήσεων ειδικά τις θερμές ώρες της ημέρας, αποφυγή εργασιών στην ύπαιθρο, πίνουμε αρκετά υγρά, τρώμε ελαφρά και εννοείτε προτιμούμε χώρους που κλιματίζονται.

Πέμπτη 29 Ιουλίου
Με κυρίως ηλιοφάνεια κατά τη διάρκεια της ημέρας με το αίθριο καιρικό σκηνικό να παραμένει και τις βραδινές ώρες.

Μέγιστες θερμοκρασίες μεσημεριανές ώρες: Πάνω της κανονικής
Εσωτερικό: 38-40 βαθμούς. Τοπικά σε Λευκωσία έως 41 βαθμούς
Δυτικά-επαρχία Πάφου: 33-35
Νότια-επαρχία Λεμεσού: 33-35.
Νοτιοανατολικά-επαρχία Λάρνακας: 33-36
Ανατολικά-επαρχία Αμμοχώστου: 33-36
Ορεινά: 29-36
Τρόοδος: 28
Ημιορεινά: 36-39

Άνεμος: Βορειοανατολικό-Νοτιοανατολικό ρεύμα αέρα εντάσεως 2-3 μποφόρ και παροδικά έως 4 μποφόρ. Βραδινές ώρες Βορειοδυτικό-Νοτιοδυτικό ρεύμα αέρα 2-3 και παροδικά έως 4 μποφόρ στα ανατολικά.
Καιρικές συνθήκες Παρασκευή μέχρι και Δευτέρα 30/7-2/8 μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας με το καιρικό σκηνικό να είναι θερμό έως πολύ θερμό.

Μέγιστες θερμοκρασίες στο εσωτερικό από 39 έως 41 βαθμούς(με ενδεχόμενο προς το τέλος της εβδομάδας έως 42-43 βαθμούς) ενώ στα παράλια 32-36 βαθμούς.

Άνεμος 1 έως 3 μποφόρ ενώ μεσημέρι με απόγευμα 2 έως 3 μποφόρ με μικρές περιόδους και τοπικά έως 4 μποφόρ το απόγευμα.

Υγρασία σε χαμηλά έως πολύ χαμηλά ποσοστά τις επόμενες ημέρες στο εσωτερικό στο 12-16% ενώ στα παράλια χαμηλά έως μέτρια στο 40-50%(στα δυτικά και έως 55%).

 

Αναλυτική πρόγνωση του καιρού, καθημερινά, από τον Τάσο Ιεροδιακόνου στο Weather Forcast Ierodiakonou και το PrimeTime.