Ποιο λάθος κάνουμε στο πλύσιμο της μάσκας;

Όλοι θα χρησιμοποιήσουμε κάποια στιγμή μέσα στη μέρα τη μάσκα προσώπου. Τον τελευταίο καιρό, λόγω του κορωνοϊού, έχει γίνει το αξεσουάρ που δεν αποχωριζόμαστε με τίποτα από κοντά μας.

Οι περισσότεροι πια έχουμε προμηθευτεί τις κατάλληλες υφασμάτινες επιλογές, ώστε να μην μπαίνουμε κάθε φορά στη διαδικασία να αγοράζουμε καινούργιες. Γι’ αυτό και κάθε φορά μετά τη χρήση τους, τις πλένουμε κατευθείαν, προς απολύμανση και απομάκρυνση όλων των μικροβίων.

Υπάρχει, ωστόσο, ένα λάθος που πολλοί κάνουν όταν πλένουν τη μάσκα τους και, κατά πάσα πιθανότητα, δεν τους πάει καν το μυαλό ότι κάτι δε γίνεται σωστά. Τι είναι αυτό; Το πλύσιμο με κρύο νερό.

Μάθε να την πλένεις σωστά!

Για να σκοτώσεις κάθε παθογόνο μικροοργανισμό και ειδικά τον COVID-19, οι ειδικοί λένε ότι πρέπει να πλένεις τη μάσκα στους 60-70 βαθμούς στο πλυντήριο και όχι σε θερμοκρασία χαμηλότερη από αυτήν.

Σε περίπτωση που την πλένεις στο χέρι, χρησιμοποίησε πάλι ζεστό νερό και τρίψε την για τουλάχιστον 20 δευτερόλεπτα. Έπειτα, βάλε σεσουάρ στο ζεστό για να τη στεγνώσεις.

 

Πηγή