#Μένουμεσπίτι και διακοσμούμε πασχαλινά αυγά

Είναι αλήθεια πως φέτος θα βιώσουμε διαφορετικά τη μεγάλη γιορτή του Πάσχα, αυτό όμως δεν μας εμποδίζει να τηρήσουμε τις παραδόσεις.  Αύριο Μεγάλη Πέμπτη είναι η ημέρα που βάφουμε τα αυγά. Η παράδοση λέει πως θα πρέπει να τα βάψουμε κόκκινα για να συμβολίζουν το αίμα του Χριστού, όμως εμείς βρήκαμε μια φρέσκια και μοντέρνα ιδέα για να φτιάξουμε τα πασχαλινά αυγά.

Τι θα χρειαστείτε

  • Λευκά και Καφέ αυγά (Καλά βρασμένα)
  • Χρώματα σε υγρή μορφή
  • Ταψάκι για μάφιν ή μικρά στρογγυλά δοχεία
  • Ξύδι
  • Οδοντογλυφίδα (για να ανακατέψετε το υλικό)
  • Χαρτοπετσέτες
  • Γάντια μιας χρήσης (προαιρετικά)

Βάφουμε step by step

1ο Βήμα
Ζεσταίνουμε 2 φλυτζάνια νερό. Μόλις κοχλάσει προσθέτουμε δύο κουταλιές της σούπας ξύδι. Βάλτε το νερό σε κάθε θήκη του ταψιού (Περίπου 1cm ύψος). Προσθέστε σε κάθε μία ένα χρώμα. Ουσιαστικά θα δημιουργήσετε μια παλέτα χρωμάτων. Εάν θέλετε να βάψετε τα αυγά σας στα χρώματα που βλέπετε, τότε επιλέξτε κόκκινο, κίτρινο, πράσινο, πορτοκαλί και μπλε. Χρησιμοποιήστε την οδοντογλυφίδα για να ανακατέψετε το χρώμα στο νερό. Καλό θα ήταν να ανακατέψετε ξανά το χρώμα πριν βουτήξετε το αυγό μέσα σε αυτό.

Tip: Αφήστε το αυγό μέσα στο χρώμα για 1-2 λεπτά, εάν θέλετε να έχετε φωτεινό και σταθερό χρώμα στο αυγό.

2ο Βήμα

Φορέστε τα γάντια μιας χρήσης, πάρτε ένα αυγό και βουτήξτε το μέσα σε ένα από τα χρώματα. Προσοχή! Δεν θα πρέπει να βάλετε όλο το αυγό μέσα. Συνεχίστε να κρατάτε το αυγό καθώς η μια του πλευρά θα βρίσκεται μέσα στο χρώμα. Κρατήστε το βυθισμένο για 1-2 λεπτά.

3ο Βήμα

Αφαιρέστε το αυγό και με τη βοήθεια της χαρτοπετσέτας στεγνώστε.

4ο Βήμα

Επαναλάβετε το 2ο και 3ο βήμα για να περάσετε το δεύτερο και τρίτο χρώμα στην περιφέρεια του αυγού. Και το αυγά σας είναι έτοιμα!

 

Πηγή