Μαριναρισμένο κοτόπουλο με μπρόκολο στον ατμό

Μια συνταγή από τον Sanjeen Singh – Chef στο Chi lounge

Υλικά

  • 180 γρ. στήθος κοτόπουλο
  • 100 γρ. μπρόκολο σε κομμάτια

Για την μαρινάδα

  • 25 γρ. σάλτσα στρειδιών (oyster sauce)
  • 25 γρ. πιπερόριζα (ginger)
  • 10 γρ. Σησαμέλαιο
  • 10 γρ. κινέζικο κρασί μαγειρικής (Chinese cooking wine)
  • 5 γρ. ζωμό κοτόπουλο
  • 5 γρ. Ζάχαρη

Προετοιμασία

Για την μαρινάδα

  1. Αναμιγνύουμε τη σάλτσα στρειδιών, την πιπερόριζα, το σησαμέλαιο, το κινέζικο κρασί, τον ζωμό κοτόπουλο και τη ζάχαρη να ενωθούν καλά.
  2. Κόβουμε το κοτόπουλο σε λωρίδες.
  3. Μαρινάρουμε το κοτόπουλο για 10 λεπτά.
  4. Τυλίγουμε τα κομμάτια του μπρόκολου με τις λωρίδες του κοτόπουλου και καρφιτσώνουμε με μία οδοντογλυφίδα.
  5. Tα βάζουμε να μαγειρευτούν στον ατμό για 8-10 λεπτά στους 100 °C.
  6. Αφαιρούμε τις οδοντογλυφίδες και σερβίρουμε.

Μια συνταγή χαμηλή σε θερμίδες!

food knowledge

Μπρόκολο

Το μπρόκολο είναι στενός συγγενής με το κουνουπίδι. Το μπρόκολο θεωρείται μια καλή πηγή θρεπτικών συστατικών, επειδή είναι πλούσιο σε βιταμίνη C, φυτικές ίνες και ασβέστιο. Υπάρχουν επιστημονικές ενδείξεις ότι το μπρόκολο έχει προληπτικές αντικαρκινικές ιδιότητες. Ενισχύει την άμυνα του οργανισμού μας καθώς είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά, προστατεύει το δέρμα από τις βλάβες που προκαλούνται από την υπεριώδη ακτινοβολία, προστατεύει το στομάχι μας και ωφελεί τα μάτια μας.