Μεζονέτα – «τροχόσπιτο»: Το φορητό σπιτάκι που μεταφέρεται όπου λαχταρά ο ιδιοκτήτης του

Πρόκειται για ένα προκατασκευασμένο σπίτι 42 τετραγωνικών μέτρων με υπνοδωμάτιο, κουζίνα, μπάνιο, σαλόνι και 13 κ.μ. αποθηκευτικό χώρο που μπορεί να μεταφερθεί από τη μία περιοχή στην άλλη.

«Πουλάμε διαφορετικές εκδοχές, υπάρχουν και κάποιες που βγαίνουν ακόμα και με σεντόνια, πετσέτες και πιατικά. Όταν η κατασκευή τελειώσει, συναρμολογείται σε φορτηγό και μεταφέρεται στον προορισμό του. Ο σκελετός είναι φτιαγμένος από μπετόν αρμέ, οπότε η δομή είναι αντισεισμική, ανθεκτική σε τυφώνες, αλεξίσφαιρη και συμπεριφέρεται πολύ καλά θερμικά, που σημαίνει πως το σπίτι είναι κατάλληλο για περιοχές τροπικές, με υψόμετρο ή με χιόνι» εξηγεί ο Χοσέ Μαρτίν Γκραντιό, αρχιτέκτονας και σχεδιαστής του πρότζεκτ.

Ο ίδιος προσθέτει πως η τεχνολογία Huga μπορεί να χρησιμοποιηθεί από σχολεία, επιχειρήσεις, ακόμη και κυβερνήσεις που ζητούν λύσεις για συνοριακούς οικισμούς ή εμπόλεμες ζώνες.

Εν μέσω πανδημίας κορονοϊού δε, η ζήτηση του συγκεκριμένου φορητού σπιτιού έχει αυξηθεί καθώς δίνει τη δυνατότητα σε ανθρώπους ή οικογένειες που ζουν στον πυκνό αστικό ιστό, να αναζητήσουν προσωρινό «καταφύγιο» σε πιο αραιοκατοικημένες περιοχές.

Η σχεδίαση του σπιτιού είναι αρθρωτή, που σημαίνει πως μπορεί να επεκταθεί βάσει των αναγκών του ιδιοκτήτη του.

Η τιμή του ξεκινά από τα 52.700 ευρώ – και ανεβαίνει αναλόγως έξτρα εξοπλισμού και χαρακτηριστικών.

 

Πηγή