Μερική υποχώρηση των θερμών αερίων μαζών-Τοπικές βροχές

Χαμηλό βαρομετρικό στην περιοχή της Ελλάδας σε συνδυασμό με μέτωπα κακοκαιρίας αλλά και ψυχρές αέριες μάζες βροχές και καταιγίδες αλλά και χιόνια στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας με το ενδεχόμενο και σε πιο χαμηλά υψόμετρα σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας.

Το σύστημα χαμηλών πιέσεων θα κινηθεί ανατολικά χωρίς να έρχεται προς την δική μας περιοχή και να μας επηρεάζει ιδιαίτερα. Λόγω και της φοράς των ανέμων ενός χαμηλού αλλά και στη θέση που έχει βοηθά λίγο σε μερική υποχώρηση των θερμών αερίων μαζών με την θερμοκρασία να σημειώνει κάποια πτώση.

Το ψυχρό μέτωπο του χαμηλού μπορεί να περάσει πιο αποδυναμωμένο Πέμπτη βράδυ προς πρωινές ώρες Παρασκευής 2-3 Απριλίου να ρίξει λίγο την θερμοκρασία εκείνες τις ώρες με λίγες τοπικές βροχές.

Υποχωρούν μερικώς οι θερμές αέριες μάζες από την περιοχή μας όμως επανέρχονται και πάλι σταδιακά από Παρασκευή και συνεχίζουν Σάββατο και Κυριακή 4-5 Απριλίου.
Ο λόγος είναι χαμηλό βαρομετρικό που θα έρχεται από τα δυτικά προς Αφρική νότια της Ισπανίας με ανατολική πορεία που αυτό ευνοεί σε ανέβασμα πιο θερμών αερίων μαζών στην περιοχή μας που θα ανεβάσουν αισθητά την θερμοκρασία. Ταυτόχρονα αναμένεται να σκάψει και σκόνη από Αλγερία και Λιβύη προς την περιοχή μας.

Τετάρτη 1 Απριλίου το χαμηλό βαρομετρικό(υπάρχει ανάλυση σε προηγούμενα δελτία) θα βρίσκεται ανατολικά της Κύπρου στη Συρία με το ρεύμα αέρα να αλλάζει αλλά και με το χαμηλό βαρομετρικό στην Ελλάδα υποχωρούν μερικώς οι θερμές αέριες μάζες και η σκόνη από την περιοχή μας.

Βράδυ Τρίτης προς πρωινές ώρες Τετάρτης υπάρχει το ενδεχόμενο νεφώσεων με τοπικές βροχές στο νησί που μπορεί να εκδηλωθούν και τοπικές μπόρες μικρής διάρκειας στα δυτικά. Κατά τις μεσημεριανές ώρες πιθανότητες για τοπικές βροχές ορεινά-ημιορεινά και προς ανατολικά.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση με τις μέγιστες στους 22 βαθμούς στο εσωτερικό και στους 19-21 βαθμούς στα παράλια. Στα ορεινά 7 έως 15 βαθμούς.
Άνεμοι Βορειοδυτικοί-Νοτιοδυτικοί 2 έως 4 μποφόρ αλλά στα νότια παράλια και ορεινά μεσημέρι με απόγευμα έως 5 μποφόρ. Στα νότια θαλάσσια τμήματα και έως 6 μποφόρ.

Πέμπτη 2 Απριλίου ηλιοφάνεια θα εναλλάσσεται με νεφώσεις από το μεσημέρι και μετά με κάποιο ενδεχόμενο προς το βράδυ για λίγες τοπικές βροχές. Θερμοκρασία στα ίδια επίπεδα με Τετάρτη αλλά θα πέσει λίγο πάνω στα ορεινά.

Άνεμοι Δυτικοί-Νοτιοδυτικοί 2-4 μποφόρ ενώ στα παράλια παροδικά μεσημέρι με απόγευμα και έως 5 μποφόρ.

 

Αναλυτική πρόγνωση του καιρού, καθημερινά, από τον Τάσο Ιεροδιακόνου στο Weather Forcast Ierodiakonou και το PrimeTime.